x

Košarkašice Radničkog protiv Koraća traže prolaz na završni turnir Kupa

Košarkašice Radničkog protiv Koraća traže prolaz na završni turnir Kupa Foto: SPD Radnički

Nakon uspešnog takmičarskog vikenda i važne pobede nad Novosadskom ŽKA kojom su došle nadomak opstanka u Prvoj ženskoj ligi Srbije, košarkašicama Radničkog predstoji borba za plasman na završni turnir nacionalnog Kupa. Učenice Nenada Milovanovića će u sredu, 24. februara, od 14 časova u kragujevačkom „SBB Jezeru“ ugostiti beogradski Radivoj Korać, u utakmici četvrtfinala našeg najmasovnijeg takmičenja.


Iako su Kragujevčanke kao apsolutni prioritet postavile opstanak u prvoligaškom društvu, to svakako ne znači da se odriču ambicija u Kupu, posebno sada, kada su doprle na korak do završne borbe za trofej. Povoljna okolnost za „crvene dame“ je to što će u odlučujućoj utakmici za plasman među četiri najbolje ekipe u Kup takmičenju imati prednost domaćeg terena, mada zbog važećih epidemioloških mera neće moći da računaju na podršku svojih vernih simpatizera, koja bi im i te kako značila u predstojećem susretu.


Opstanak na vidiku


Ono što, pak, ne ide baš na ruku kragujevačkih košarkašica, to je što će za protivnika imati odličnu ekipu Radivoja Koraća, koja ih je savladala u oba prvenstvena duela ove sezone. U prvom meču, „Žućkove naslednice“ su bile neumoljive u svojoj dvorani i slavile su sa više nego ubedljivih 112:52, dok je u uzvratnom susretu Radnički pružio daleko jači otpor u svom „SBB Jezeru“, ali je i ovoga puta pretrpeo poraz, rezultatom 65:79.


Ekipa Radivoja Koraća zauzima mesto u samom vrhu prvoligaške tabele i siguran je učesnik predstojećeg plej-ofa. Beograđanke tokom vikenda nisu imale takmičarskih obaveza, s obzirom da je njihov meč sa Art basketom odložen, tako da odmorne i veoma motivisane čekaju predstojeći okršaj sa Kragujevčankama u Kupu.


Utakmica sezone za košarkašice Radničkog


O ekipi Koraća ne treba puno pričati. To je ekipa koja je sastavljena za najveće domete ove sezone i spada u grupu pretendenata na titulu. Iako oni u ovaj meč ulaze kao izraziti favoriti, mi ćemo svakako pokušati da uz dobru energiju i ogroman voljni momenat napravimo iznenađenje i plasiramo se na završni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević, što bi predstavljalo krunu sezone, smatra kapiten Radničkog Jelena Prvulović.


Svakako da su dve uzastopne pobede u prvenstvu i činjenica da su došle na korak do opstanka u ligi, podigli moral među košarkašicama Radničkog uoči ovog susreta. Ipak, biće potrebno mnogo truda, želje i pre svega koncentracije kako bi se savladala odlična ekipa Radivoja Koraća, ali svakako da to nije nemoguća misija. 


Slavlje Kragujevčanki na severu Srbije


Ova utakmica je veoma značajna za nas, s obzirom da nam se pruža prilika da se plasiramo u samu završnicu Kupa. Ekipa Koraća je svakako favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da ih iznenadimo. Podigli smo nivo igre u poslednje vreme, vezali dve bitne pobede u borbi za opstanak, tako da očekujemo zanimljivu utakmicu u sredu i nadamo se povoljnom ishodu, ističe Kristina Milošević, pomoćni trener kragujevačkog tima.


Utakmica četvrtfinala Kupa Srbije za košarkašice između Radničkog i Radivoja Koraća biće odigrana pred praznim tribinama „SBB Jezera“ i uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera. 


Datum: 23.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...