Srpski reprezentativci Sara i Semiz šampioni omladinske Zlatne rukavice 2021

Foto: BSS
 
 

Nepresušna energija, hrabrost i odlučnost, to su odlike​ koje su demonstitrale mlade snage plemenite veštine, učesnici omladinske “Zlatne rukavice” koja je održana od 18. do 21. februara u sportskom centru Rakovica. U organizaciji Bokserskog saveza Srbije, pod pokroviteljstvom MTS-a i Opštine Rakovica kroz ovu međunarodnu manifestaciju prodefilovalo je 113 takmičara, 17 omladinki i 96 omladinaca, iz šest zemlja: Rumunija, Severna Makedonija, BiH, Hrvatska, Slovenija i Srbija.


Finalna noć u Rakovici iznedrila je nove šampione koji su pokazali čvrstinu i manire pravih profesionalaca. U konkurenciji omladinki trofej namenjen osvajačici “zlatne rukavice” otišao je u ruke reprezentativke Srbije, srebrne devojke sa EP 2020. u kategoriji do 51 kg Sare Ćirković koja je u finalu savladala zemljakinju Anđelu Ilić. Za najborbeniji par proglašene su Rumunka Gabrijela Lazarov i Makedonka Monika Stojkovska, najbolja strana bokserka je Rumunka Loredana Marin, a njena zemljakinja Alina Cretu proglašena je za najbolju tehničarku. Naslov najbolje reprezentacije poneo je tim Rumunije.


Obraćanje predsednika BSS Nenada Borovčanina


“Zlatna rukavica” u konkurenciji omladinaca otišla je u ruke reprezentativca Srbije Semiza Aličića koji je u finalu salvadao Rumuna Kristinela Mazarenua. Najborbeniji par čine srpski bokser Omer Amerović i Rumun Marko Manea, najbolji tehničar je srpski bokser Rasko Simić, najbolji strani borac dolazi iz Rumunije i reč je o Julijanu Dumitresku. Tron namenjen najboljoj muškoj selekciji pripao je reprezentaciji Srbije.


Predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić uručio je glavne nagrade “Zlatne rukavice” i trofeje namenjene najboljim reprezentacijama. Legende našeg boksa Mirko Puzović, Tadija Kačar i Mujo Bajrović uručili su trofeje namenje najboljim tehničarima, najborbenijem paru, kao i najboljim stranim borcima.Takmičenje je održano pod strogim merama zaštite,​ uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije,​ bez publike, uz direktan TV prenos polufinalni i finalnih mečeva na kanalu TV Arena Fight.Finalne borbe (21. februar 2021, Sportski centar Rakovica, Beograd):


Omladinke 

(48 kg) Elisabeta Ostan (ROU) – Kristina Nađ Varga (SRB) ABD pobeda Varga


(51 kg) Sara Ćirković (SRB) – Anđela Ilić (SRB) 5:0


(54 kg) Gabriela Lazarov (ROU) – Monika Stojkovska (MKD) 5:0


​(57 kg) Nicoleta Banciu (ROU) – Andrrea Alecu (ROU) 5:0


​(64 kg) Loredana Marin (ROU) – Tara Bohatjuk (BiH) RSC pobeda Marin


​(69 kg) Alina Cretu (ROU) – Aleksandra Tepavac (SRB) RSC pobeda Cretu


Mladi srpski bokseri u Banji Koviljači izbrusili formu za prvu etapu 2021.


Omladinci

​(49 kg) Gheorghe Ghinoiu (ROU) – Šero Mamutovski (MKD) w.o. pobeda Ghinoiu


(52 kg) Omer Ametović (SRB) – Marco Manea (ROU) 5:0


(56 kg) Eusebiu Tursoman (ROU) – Adrian Preda (ROU) 1:4


​(60 kg) Semiz Aličić (SRB) – Cristinel Mazarenu (ROU) 4:1,


​(64 kg) Andrei Mustad (ROU) – Uroš Čingelić (SRB) 1:3


​(69 kg) Rastko Simić (SRB) – Dušan Vojvodić (SRB) 5:0


(75 kg) Stefan Krasnić (SRB) – Iulian Dumitrescu (ROU) RSC pobeda Dumitrescu


​(81 kg) Amin Đogić (BiH) – Almir Memić (SRB) w.o. pobeda Memića


​(91 kg) Ardijan Azemi (MKD) – Ognjen Tatarski (SRB) ABD pobeda Azemi


​(+91 kg) Alija Mešić (BiH) – Amer Škiljer (BiH) 4:0


Datum: 22.02.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...