x

Prvi poraz u gostima

Prvi poraz u gostima Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog  su pretrpele minimalan poraz na gostovanju u Inđiji od ekipe Železničara rezultatom 26:25, poluvreme 15:14. Nakon ovog poraza, Kragujevčanke su pale dva mesta na tabeli i sada se nalaze na petom mestu sa osvojenih 12 bodova i utakmicom manje.


Ekipa Železničara je u ovu sezonu ušla sa velikim ambicijama, što dokazuju iz utakmice u utakmicu. Znalo se da će povredama desetkovane Kragujevčanke biti na teškom ispitu u Inđiji. Domaće igračice su bolje otvorile utakmicu i prve došle do opipljivijeg vođstva (5:2, 9.min.).


Kragujevčanke ostale bez završnog turnira

 

Dugo Radnički nije uspeo rezultatski da parira rastrčanim Inđijkama. Čekalo se do 17. minuta, kada gošće pogotkom Veličkovićeve prelaze u vođstvo (9:10), no to je bilo kratkog daha jer Železničar serijom 4:0 ponovo prelazi u rezultatsku prednost (13:10, 24.min). Iako je Železničar u tim trenucima nametnuo jak tempo, gostujuće rukometašice ipak smanjuju rezultat i na poluvreme se odlazi  prednošću 15:14.


Održavale su minimalnu prednost Inđijke sve do 42. minuta kada gošće izjednačavaju rezultat na 18:18, a potom u sledećih 7 minuta dolaze i za ovaj susret značajne prednosti (20:23, 49. min). Činilo se da će Radnički prelomiti utakmicu u svoju korist, no nošene sjajnom Petkovićevom na golu, uz slabu realizaciju Kragujevčanki koje su za preostalih 7 minuta postigle samo 2 gola, domaće igračice uspevaju da prevagnu tas na svoju vodenicu i uspevaju da utakmicu reše u svoju korsit jednim golom razlike, krajnjim rezultatom 26:25. 

 

U redovima Železničara  najefikasnija je bile Marija Dmitrović  sa 11 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki prednjačile Ksenija Petrović  sa 7 i Bojana Agatunović sa 6 postignutih golova.


Kragujevčanke upisale nove bodove


Igrač utakmice: Gordana Petković (Železničar)


ŽRK Železničar – RK Radnički: 26:25 (15:14)

Bor: Hala “Inđija”. Gledalaca:/
Sudije: Branko Radaković, Nikola Bakmaz
Sedmerci: Železničar 4 (4), Radnički 2 (1)
Isključenja: Železničar 2 min, Radnički 10 min


Železničar: Žak, Čavrić 2, Veljković, Novaković, Knežević 1, Vlaisavljević, Medić, Avramović 1, Todorović, Mihajlović, Dmitrović 11, Ćazić, Živkov 4, Petković (17 odbrana ), Bakša 3, Zubović 4.


Radnički: Nedeljković, Veličković 3, Stojanac, Bjelak 1, Stošić 2, Stepanović 2, Blagojević, Hasanović (2 odbrane), Vlašković, Ilić (6 odbrana), Petrović 7, Agatunović 6, Stoiljković, Kolak 4, Vasović, Rašković.


Prvenstvo se nastavlja u sredu 24. februara, kada Kragujevčanke gostuju jednom od pretendenata na titulu, ekipi Naise u Nišu.


Datum: 21.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...