x

Kruna zimske sezone u niškom Čairu

Kruna zimske sezone u niškom Čairu Foto: SSS

Niš će i narednog vikenda biti centar streljačkih zbivanja u Srbiji.


Krajem prošle nedelje u streljani SC „Čair“ održano je Juniorsko prvenstvo Srbije, a ove subote i nedelje u „Čairu“ će biti organizovan seniorski šampionat države vazdušnim oružjem.


Prvenstvo Srbije u seniorskoj konkurenciji je vrhunac domaće sezone vazdušnim oružjem. Takmičenje u Nišu je ujedno trebalo da bude poslednja provera reprezentativaca pred Evropsko prvenstvo u Finskoj. Međutim, sredinom januara EP je otkazano i određen je novi termin i domaćin – šampionat Starog kontinenta biće održan u Osijeku u maju.


Završeno Juniorsko prvenstvo Srbije: Tri odbranjene titule


Predstojećeg vikenda u „Čairu“ će se okupiti svi seniorski i juniorski reprezentativci i kandidati za nacionalni tim.


Titule šampiona u pojedinačnoj konkurenciji puškom brane Lazar Kovačević (Jagodina 92) i Teodora Vukojević („Čika Mata“), dok su 2020. godine pištoljem najuspešniji bili Zorana Arunović (Olimpik 011) i Dimitrije Grgić (Akademac).


Prošle godine, kada je šampionat održan u Gornjem Milanovcu, šampionske trofeje u nadmetanjima mešovitih parova osvojili su tim pištoljem Akademca, za koji su gađali sestra i brat Jasmina Milovanović i Dimitrije Grgić, i ekipa puškom „Čika Mate“ (Teodora Vukojević/Milutin Stefanović). Oba miksa će se i u Nišu nadmetati za nove titule.


Juniorsko prvenstvo Srbije: Kragujevčanima tri zlata


Teodora Vukojević na seniorski šampionat dolazi osokoljena uspehom na juniorskom prvenstvu prošlog vikenda, kada je osvojila tri zlata – u pojedinačnoj i ekipnoj ženskoj konkurenciji i u nadmetanju mešovitih parova puškom.


Za medalje će se boriti 125 strelaca iz 28 klubova. Među njima je i Damir Mikec (Policajac), najbolji strelac Srbije u muškoj konkurenciji u 2020.godini, koji se vraća takmičenjima, posle pauze koju je napravio zbog oporavka od koronavirusa.


Oba dana kvalifikacije počinju u 10.15, a serija finala kreće u 14.30.


Subota, program finala – 14.30: puška, seniori; 15.30: puška, seniorke; 17: mečevi za medalje miks pištolj.


Nedelja, program finala – 14.30: pištolj, seniori; 15.30: pištolj, seniorke; 17: mečevi za medalje miks puška. 


Datum: 19.02.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...