x

Jelesijević na EP za mešovite timove

Jelesijević na EP za mešovite timove Foto: BSS

Finski grad Vantu od 16. do 20. februara 2021. biće domaćin Evropskog prvenstva za mešovite timove na kojem će se za zvanje šampionata Starog kontinenta boriti osam reprezentacija.


Čast da bude akter ovog događaja pripala je Goranu Jelesijeviću, trenutno jedinom srpskom sudiji sa sudijskim setrifikatom Evropske badminton konfederacije. Pored toga što će deliti pravdu najboljim evropskim timovima Jelesijević u Finskoj učestvuje i u proceni sposobnosti sudija koja podrazumeva praktičan deo, kao i pisanu proveru znanja pravila badmintona i svih dokumenata vezanih za suđenje. Sve ovo je deo postupka sudija koje se pripremaju za sudijsku licencu Svetske badminton federacije, najvišeg svetskog sudijskog zvanja, ka kojem Jelesijević grabi krupnim koracima.


Možemo da imamo olimpijca već na igrama u Parizu 2024.


Inače, na šampionatu u Finskoj sve selekcije su podeljene u dve grupe. U Grupi 1 su Danska, Finska, Nemačka i Škotska, a u Grupa 2 Engleska, Francuska, Holandija i Rusija. Nakon prve faze takmičenja dve najbolje ekipe plasiraće su u polufinale koje je na programu u petak. Dan kasnije igra se veliko finale.


"Izuzetno mi je drago što sam u jeku pandemije dobio priliku da učestvujem na ovom turniru. Moram da napomenem da su svi igrači, sudije i organizatori u poslednjih nedelju dana tri puta bili testirani na Covid 19 i na sreću svi testovi su bili negativni. Mere prevencije i predostrožnosti zaista su na visokom nivou, tako da se svi osećamo sigurno i možemo da se posvetimo svojim aktivnostima vezanim za badminton. Finale prvenstva Evrope za mešovite timove je ubedljivo najjači ekipni turnir Starog kontinenta i siguran sam da će biti mnoštvo uzbudljivih mečeva. Nadam se da će članovi panela za sudije Evropske badminton konfederacije, Sven Sere i Kristijan Johanesen, biti zadovoljni mojim radom, kao i da ću pismeni test dobro uraditi. Ovo je još jedna u nizu priprema za moje dalje napredovanje i nadam se da ću ispuniti očekivanja. Želeo bih da se zahvalim ljudima iz BEC koji su mi pružili priliku da sudim ovaj elitni turnir, kao i Badminton savezu Srbije za bezuslovnu podršku. Takođe, želeo bih da se zahvalim divnim ljudima u Zavodu za sport i medicinu sporta, zahvaljujući kojima sam radio kovid test pred polazak u Finsku", istakao je Goran Jelesijević. 


Tomić sa zaokružio briljantnu sezonu


Datum: 16.02.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...