x

Kragujevčanke upisale nove bodove

Kragujevčanke upisale nove bodove Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u okviru 10. kola Superlige za žene sigurnom igrom na svom terenu savladale ekipu Mladog Radnika rezultatom 32:21, poluvreme 17:8 i tako zabeležile i drugi trijumf u elitnom takmičenju, gde se trenutno nalaze na trećem mestu sa 12 bodova i utakmicom manje.


Ekipi Radničkog je ovo bila poslednja utakmica na domaćem terenu pred seriju gostovanja koja im sledi. Susret sa gošćama iz Radinca je bila prilika da se uigraju neke nove taktičke varijante za izazove koje im predstoje. Sjajno su domaće igračice otvorile utakmicu i već u 8. minutu pri rezultatu 8:1 je bilo izvesno da će bodovi ostati u Kragujevcu. Sve je funkcionisalo u redovima šumadijskog superligaša, počev od raspoložene Hasanovićeve na golu, čvrste odbrane, munjevitih kontranapada i osmišljenih pozicionih napada. Održavao je domaćin prednost, koja u 17. minutu iznosi 13:4, ne dajući gošćama ni gram nade za povoljniji rezultat. Letele su po terenu igračice Radničkog, borile za svaku loptu i pred sam kraj prvog dela stekle i dvocifrenu prednost, koja je ipak na poluvremenu iznosila 17:8.


Radnički u četvrtfinalu Kupa Srbije


Početno opuštanje na startu drugog dela igre, gošće su iskoristile i serijom 3:0 smanjuju rezultat na 17:11 u 35. minutu. Odbio je Radnički taj nalet, ali je usledio još jedan talas Mladog Radnika i u 39. minutu na semaforu je stajalo 20:14. Ispostavilo se da je gošćama to bio poslednji trzaj. Zaigrale su angažovanije domaće rukometašice i u roku od 6 minuta došle do dvocifrene prednosti (27:15, 45. min), što je bio signal stručnom štabu da prošara sastav i u igru uvede kadetkinje iz B ekipe i tako im pruži šansu da pokažu šta znaju u superligaškoj konkurenciji. Tako kombinovani sastav Radničkog je u jednom trenutku došao i do plus 14 (32:18, 58. min), ali je sa zvukom sirene krajnji rezultat glasio 32:21.


U redovima Radničkog najefikasnija je bila Ksenija Petrović sa 8 pogodaka, Teodora Veličković i Katarina Stepanović  su dodale po 5, dok je kod gošći najraspoloženija bila Milica Petrović sa 5 postignutih golova.


Kragujevčanke odbranile trofej u Kupu


Igrač utakmice: Amina Hasanović (Radnički)

RK Radnički – RK Mladi Radnik: 32:21 (17:8)


Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca:/
Sudije: Nikola Ilić, Ivan Veličković 
Sedmerci: Radnički 1 (1), Mladi Radnik 4 (3)
Isključenja: Radnički 12 min, Mladi Radnik 2 min


Radnički: Veličković 5, Stojanac, Bjelak 2, Đorđević, Stošić 5, Stepanović 4, Blagojević, Hasanović (18 odbrana), Vlašković , Ilić (1 odbrana i sedmerac), K. Petrović 8, Agatunović 3, Stoiljković 3, Kolak 1, Vasović, Rašković 1.


Mladi Radnik: Petrović 5, Obrenović 3, Paločević 1, Đorđević 1, Jovanović 1, Ninić 2, Savić, Miloradović 1, Milojković (8 odbrana), Filipović, Stojanović 2, Anđelković (3 odbrane), Kojić 1, Tešić 4, Virijević.


Ekipu Radničkog u sredu 17. februara očekuje četvrtfinalni susret kupa Srbije, u kome će ugostiti ekipu Naise iz Niša.


Datum: 14.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...