x

Radnički furiozno do pobede u Pančevu

Radnički furiozno do pobede u Pančevu Foto: SPD Radnički

Bez većih problema, odbojkaši Radničkog opravdali su epitet favorita na gostovanju ekipi Borca iz Starčeva, u utakmici 16. kola BPŠ Superlige Srbije. Svega sat vremena bilo je potrebno Kragujevčanima da „počiste“ domaćina sa parketa pančevačke hale „Strelište“ i trijumfuju sa maksimalnih 3:0 u setovima - 25:16, 25:16 i 25:20.


Trener Radničkog Dragan Kobiljski i na ovoj utakmici je „mešao karte“, pa je tako na klupi ostavio iskusnog Dukića i kapitena Hamzagića, očigledno želeći da ih sačuva za četvrtak i revanš meč polufinala Kupa Srbije sa novosadskom Vojvodinom. 


I bez njih dvojice, Radnički je bio dominantan rival tokom čitavog meča, a posebno treba istaći odličnu odbranu Kragujevčana, čemu u prilog govori i činjenica da su čak 17 poena osvojili blokom.


Kragujevčani opravdali ulogu favorita u susretu sa fenjerašem


Samo u prvom setu Šumadinci su imali deset uspešnih blokova, što je u velikoj meri demoralisalo glavne napadače domaće ekipe, posebno Igora Subotića, koji je izblokiran čak pet puta. Kragujevčani su u drugoj polovini seta „dodali gas“, odlepili se na značajniju rezultatsku distancu i na kraju ubedljivo osvojili ovu deonicu - 25:16.


I naredni set je protekao u sličnom tonu. Učenici Dragana Kobiljskog su strpljivo sakupljali poene, obilato koristeći brojne greške domaćih odbojkaša, pa su tako i ovaj set osvojili identičnim rezultatom kao i prethodni – 25:16.


U trećem setu se razigrao korektor ekipe iz Starčeva Aleksandar Gmitrović, ali je i Radnički imao svog aduta, u liku Srećka Ristića, koji je samo u ovoj deonici osvojio osam poena. Kragujevčani su ključnu prednost stekli sredinom ovog perioda igre, kada su na servis Matića napravili seriju od pet uzastopnih poena i poveli sa 14:7. Pokušali su domaći da uhvate priključak, ali su sve te njihove pokušaje Šumadinci sa lakoćom neutralisali, sve dok nisu i ovaj set rešili u svoju korist sa 25:20.

Najbolji utisak u pobedničkom sastavu ostavio je Srećko Ristić sa 16 osvojenih poena, Aleksa Matić je dodao 12, Nikola Petrović 10, a Musa Kone 9 poena.


Prvi čin pripao Novosađanima


Na suprotnoj strani, bolji od ostalih bio je korektor Aleksandar Gmitrović sa 12 osvojenih poena, a pratio ga je Nenad Madić sa 7.


Kragujevčani su nakon ove pobede, desete u sezoni, ostali na četvrtoj poziciji superligaške tabele sa 28 sakupljenih bodova.


Odbojkaši Radničkog sada se okreću pripremama za revanš meč polufinala Kupa Srbije protiv novosadske Vojvodine NS seme, koji se igra u četvrtak, 18. februara, od 17 časova u kragujevačkom „SBB Jezeru“. Podsećamo, u prvom meču, odigranom pre nešto više od nedelju dana na parketu SRC „Vojvodina“, slavili su Novosađani sa 3:1 u setovima.



BORAC – RADNIČKI  0:3 (16:25, 16:25, 20:25)

PANČEVO
Hala: „Strelište“.
Sudije: M. Milošević, J. Jovanović.


BORAC: Zindović 3, Miletić (libero), Subotić 1, Madić 7 (1 as, 1 blk), Milošević 5 (1 blk), Stoković, Krstić (libero), Poznić, Knežević 5, Đurđević 1, Rajković, Gmitrović 12 (1 as). Nisu igrali: Drobnjak i Marinkov. Trener: Dušan Jović.


RADNIČKI: Goić 5 (3 blk, 1 as), Radević 7 (3 blk, 2 asa), Petrović 10 (4 blk, 2 asa), Matić 12 (2 blk, 1 as), Pantović (libero), Kone 9 (1 blk), Ristić 16 (4 blk). Nisu igrali: Milutinović, Antić, Ivanković, Dukić i Hamzagić. Trener: Dragan Kobiljski. 


Datum: 14.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...