x

Crvena Zvezda MTS i Mega Sokerbet u finalu Kupa Radivoja Koraća 2021

Crvena Zvezda MTS i Mega Sokerbet u finalu Kupa Radivoja Koraća 2021

U prvoj polufinalnoj utakmici Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, košarkaši Mega Sokerbeta bili su bolji od Vojvodine sa 82:75 i tako postali prvi finalista. U drugom polufinalu završnog turnira Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, košarkaši Crvene zvezde MTS posle velike drame pobedili su Partizan NIS sa 79:78, i tako se plasirali u finale, gde će protiv Mega Sokerbeta igrati za „Žućkovu levicu“ u nedelju od 21.00 sat.


Finalni deo košarkaškog turnira pod nazivom “Triglav osiguranje Kup Radivoj Korać 2021” održava se u periodu od 11. do 14. februara 2021. godine u Novom Sadu, u organizaciji Košarkaškog Saveza Srbije (KSS).


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2021


Izjave nakon mečeva:

Marko Simonović, košarkaš Mega Sokerbeta

-Čestitam svojoj ekipi na pobedi, sutra igramo finale i to je najvažnije za nas. Bićemo fokusirani, a danas nismo pružili igru kakvu smo planirali, pogotovo u drugom poluvremenu. Ekipa Vojvodine je bila težak protivnik, nismo ih potcenili. Misli usmeravamo ka sutrašnjem finalu, u kojem ćemo pokušati da pobedimo.


Vlada Jovanović, trener Mega Sokerbeta

-Često se pominje floskula da je kup takmičenje koje je najlakše osvojiti, jer je mali broj utamica, ali ne bih rekao da je baš tako, pošto svaka ekipa ima ambicije i traži svoju šansu. Bio je ovo meč visokog kvaliteta i intenziteta. Mislim da smo u prvoj četvrtini, pa i celom prvom poluvremenu odigrali dobro, iako smo im dozvolili skokove u napadu. Uspostavili smo kontrolu skoka i prvo poluvreme završili sa ubedljivom razlikom. U drugom poluvremenu Vojvodina je reagovala taktički i energetski, a nama je posle toga dugo vremena bilo potrebno da pronađemo svoj ritam. Mislim da smo zahvaljujući odbrani dobili utakmicu, bez obzira na broj postignutih poena. Čestitam ekipi Vojvodine na dobroj utakmici i odličnoj sezoni i želim im da ostvare svoje ambicije ove godine.


Branko Lazić, kapiten Crvene zvezde

-Čestitke mojoj ekipi na izuzetnoj pobedi. Sutra je finale, mi se okrećemo toj utakmici, Naredni period iskoristićemo da se dobro odmorimo i oporavimo, kako bismo bili što spremniji za utakmicu sa Megom.


Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde


-Utakmica je bila dobra i interesantna. Nismo počeli kako smo očekivali, protivnik je bio dobar, odlično šutirao i stekao prednost. Mi smo pokušavali da ih stignemo, u drugom poluvremenu smo bili sve bliži i bliži. U neizvesnoj završnici koš za koš smo došli do pobede. Zadovoljan sam igrom u situaciji kada imamo izostanak velikog broja igrača. Ono što je bitno, čekaju nas nove obaveze. Večeras smo se mnogo potrošili, bitno je da što bolje pripremimo sutrašnji finalni meč protiv Mege, koja je pokazala da zaslužuje da se bori za trofej. Ove sezone smo igrali mečeve sa njima u kompletnom sastavu i videćemo kako će se sve sutra odigrati. (Izvor: KSS)


Ove godine, zbog trenutne situacije sa pandemijom virusa Kovid-19, sve utakmice Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać biće odigrane bez prisustva publike, uz poštovanje svih propisanih mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije. Iz istog razloga, ove godine neće biti organizovan Beobasket Mini kup za pionire.


Titulu Kupa Radivoja Koraća brani KK Partizan NIS, koji je u prošlogodišnjem finalu pobedio KK Crvena Zvezda sa 85:84.


Datum: 13.02.2021. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...