x

Gostovanje u Pančevu kao uvertira za Vojvodinu

Gostovanje u Pančevu kao uvertira za Vojvodinu Foto: SPD Radnički

Nakon pobede nad Novim Pazarom, kojom su okončali period nešto slabijih rezultata, odbojkaše Radničkog u subotu od 16 časova, u pančevačkoj hali „Strelište“, očekuje duel 16. kola BPŠ Superlige Srbije protiv još jedne ekipe iz donjeg dela tabele, Borca iz Starčeva. Biće to ujedno i poslednja provera za Kragujevčane uoči revanš meča polufinala Kupa Srbije sa novosadskom Vojvodinom u „SBB Jezeru“.


Utakmica sa Pazarcima došla je, čini se, u najboljem mogućem trenutku za kragujevačke odbojkaše, kojima je očajnički bila potrebna jedna rutinska pobeda za povratak poljuljanog samopouzdanja nakon tri vezana poraza.

 

Nisu učenici Dragana Kobiljskog otvorili ovaj meč na najbolji mogući način, pošto su uvodni set prepustili protivniku, ali su se u nastavku trgli, došli do svoje prepoznatljive igre i na kraju trijumfovali sa 3:1 u setovima, uz blistavu partiju mladog korektora Alekse Matića, koji je pokazao da nije bez razloga uvršten na širi spisak reprezentativaca.


Kragujevčani opravdali ulogu favorita u susretu sa fenjerašem


Potrudio sam se da opravdam poverenje trenera Dragana Kobiljskog na ovoj utakmici. Maksimalno sam se zalagao za svaki poen i to mi se na kraju isplatilo. Zaradio sam epitet najboljeg poentera utakmice, sa 33 osvojena poena. Ipak, najvažnije od svega je to što smo se nakon par poraza ovim trijumfom vratili na pravi put, sa koga više nemamo nameru da skrenemo, uverava Matić.


Na predstojeće gostovanje ekipi Borca iz Starčeva, koja zauzima pretposlednje mesto na superligaškoj tabeli, odbojkaši Radničkog odlaze kao izraziti favoriti, ali daleko od toga da ih očekuje lak posao.


Borac ima vrlo iskusnu ekipu, koja je u stanju da namuči bilo kog protivnika u ligi, naročito u svojoj dvorani. Tako su na parketu pančevačke hale „Strelište“ bodove ostavile dve ekipe iz samog vrha tabele, Niš i Ribnica, kao i sve bolji požarevački Mladi radnik.


Prvi čin pripao Novosađanima


Koliko je ekipa iz Starčeva zapravo nezgodan rival, Kragujevčani su već imali priliku da se uvere u prvom međusobnom odmeravanju snaga ove sezone u „SBB Jezeru“, kada su uz dosta napora uspeli da zabeleže pobedu, rezultatom 3:1.


Sve to poziva na budnost u redovima ekipe Dragana Kobiljskog pred subotnje gostovanje u Pančevu. Samo strpljivom, zrelom igrom, uz minimum oscilacija, odbojkaši Radničkog mogu računati na pobedu u ovom duelu, kojom bi napravili najbolji mogući šlagvort za predstojeći revanš meč polufinala Kupa Srbije protiv novosadske Vojvodine.


Borac ima veoma iskusnu ekipu, predvođenu jednim od najboljih poentera lige, korektorom Aleksandrom Gmitrovićem. Poznati su po tome da pružaju odlične partije na svom terenu, tako da nas očekuje nimalo laka utakmica, ali smatram da uz dobru pripremu, maksimalnu fokusiranost i borbu za svaki poen, možemo do nove pobede, ocenjuje mladi korektor Kragujevčana.


Datum: 12.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...