x

Radnički odbranio trofej u Kupu-grupa Zapad

Radnički odbranio trofej u Kupu-grupa Zapad Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u finalnom meču Kupa-grupa Zapad savladali ekipu Metalca u Kraljevu rezultatom 30:24, poluvreme 14:15 i tako ga po treći put uzastopno osvojili i doneli novi pehar u klupske vitrine.


Nakon serije odličnih rezultata i plasmana u plej-of Arkus lige, rukometaši Radničkog su se našli na novom ispitu, odbrani naslova pobednika regionalnog Kupa-grupa Zapad, trofeja koji su već dva puta osvojili. Nimalo lak zadatak, obzirom da ih je čekao silno motivisani domaćin, ekipa Metalca u Kraljevu. Kraljevčani su bolje otvorili utakmicu protiv kombinovanog sastava kragujevačkog superligaša i prvi došli do vođstva 2:0 u drugom minutu, no Radnički je ubrzo adekvatno odgovorio. Najvećim delom prvog poluvremena se igralo u ritmu gol za gol sve do poslednje trećine ovog dela igre, kada Metalac dodaje gas i dolazi do plus 3 (13:10, 23. min). Usledila je brza reakcija gostiju i na poluvreme se odlazi minimalnim vođstvom domaćih 15:14.


Radnički plasmanom u plej-of ostvario istorijski uspeh


Čitavih 12 minuta drugog dela igre, situacija na terenu je bila preslikana iz dobrog dela prvog poluvremena. Reagovao je stručni štab gostiju i na teren poslao par igrača koji su na svojim plećima izneli veći deo sezone i taj potez je odmah dao rezultata. Zaigrao je Radnički u svom tradicionalnom, prepoznatljivom stilu u odbrani, sevnulo je par kontranapada, čime su stavili do znanja domaćim igračima da će pehar i dalje ostati u njihovim vitrinama. Stekli su Kragujevčani rezultatsku prednost i sigurnom igrom je održali do kraja, rešivši utakmicu u svoju korist konačnim rezultatom 30:24 i time overili vizu za pretkolo završnice Kupa Srbije, gde su pre dve godine priredili senzaciju plasiravši se na završni turnir Final Four.


Najefikasniji u redovima domaćina je bio Nenad Stanojčić sa 6 pogodaka dok su kod Radničkog titulu najboljeg strelca podelili Miloš Mutavdžić i Luka Đerić sa po 5 uspešno realizovanih šuteva. 


Kragujevčani slavili nakon preokreta


Igrač utakmice: Vladimir Dobrosavljević (Radnički)

RK Metalac – RK Radnički: 24:30 (15:14)

Kraljevo: Hala “Ribnica”. Gledalaca:/
Sudije: Vukašin Radosavljević, Bojan Jevremović

Sedmerci: Metalac 1 (0), Radnički 3 (3)
Isključenja: Metalac 8 min, Radnički  10 min


Metalac: Todorović 1, Blagojević 2, Pribaković 1, Petrović, Veljović, Bošković, Lekić 1 (5 odbrana), Đorđević 3, B. Veljović 4, Vukadinović 3, Stanojčić 6, Tomić, Pantelić, Marić, Milovanović, Janićijević 3.


Radnički: Vuković 4, Stošić 1, Prodanović 2, Mutavdžić 5, Gemaljević, Dobrosavljević 4, Kasalović 2, Petrović (8 odbrana, sedmerac), Barudžić 3, Knežević 2, Utvić, L. Đerić 5, Stanojev, Bogdanović 2, S. Đerić (3 odbrane).


Datum: 12.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...