x

Sagnia postavila novi vodeći rezultat na svetu u skoku udalj

Sagnia postavila novi vodeći rezultat na svetu u skoku udalj

Šveđanka Khaddi Sagnia će biti jedan od glavnih aduta I jedna od konkurenata našoj Ivani Španović, za medalju na Evropskom prvenstvo u dvorani u Torunu sledećeg meseca.


Njih dve će se pre toga sastati na VI Serbian Open Indoor Meetingu koji će se održati 24. februara 2021. godine u Atletskoj dvorani na Banjici. Takođe, treba napomenuti da se naš miting nalazi u bronzanoj seriji svetskih mitinga.


Španovićka otvorila sezonu trećim mestom


Nakon što je otvorila svoju sezonu sa 7,26 s na 60 metara, Sagnia je prošle nedelje ​ sa 6,74 metara u Dizeldorfu završila na drugom mestu, iza Malaika Mihambo, propustivši pobedu samo zbog toga što je Mihambo imala superiornu drugu najbolju ocenu.


Ali Sagnia je preuzela svetsko vođstvo od Mihamba na mitingu PSD banke u Dortmundu, bronzanom sastanku svetske atletske ture u dvorani, u nedelju, skokom u drugoj seriji od 6,82 m.



Još jedna vest je da je Jakob Ingebrigtsen srušio​ evropski rekord u dvorani na 1500 metara tokom sezonskog debija na Meeting Lievin-u u utorak uveče i postavio novi za manje od pet sekundi koji je sada 3:31,80.


Datum: 10.02.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...