x

Kragujevčani opravdali ulogu favorita u susretu sa fenjerašem

Kragujevčani opravdali ulogu favorita u susretu sa fenjerašem Foto: SPD Radnički

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog savladali su ekipu Novog Pazara u utakmici 15. kola BPŠ Superlige Srbije sa 3:1, po setovima 22:25, 25:15, 25:18 i 25:19, čime su okončali seriju nešto lošijih rezultata i vratili se na pobedničke staze.


Dugo je trebalo Kragujevčanima da uhvate početni zalet u susretu sa „fenjerašem“. Slabo su učenici Dragana Kobiljskog otvorili prvi set, uz dosta grešaka i poklonjenih poena protivniku, koji je, ni kriv, ni dužan, već u ranoj fazi igre stekao prednost od šest poena (10:4). 


Prvi čin pripao Novosađanima


Bio je to signal za Šumadince da se trgnu iz letargije i zaigraju mnogo ozbiljnije u nastavku seta, pa su na krilima iskusnog Dukića napravili seriju 7:1 i došli do izjednačenja (11:11). Međutim, nisu ni Pazarci sedeli skršetnih ruku, već su na servis Bekrića ponovo došli do rezultatske prednosti, ovoga puta od tri poena (15:12). 


Ostatak uvodnog seta obeležila je rezultatska jurnjava. Pokušavali su Kragujevčani da iskoriste raspoloženog korektora Matića, koji je ovu utakmicu počeo u startnoj postavi umesto kapitena Hamzagića, kako bi preokrenuli rezultat u svoju korist, ali su gosti iz Novog Pazara uspešno odolevali i čuvali stečenu prednost sve do same završnice seta, kada su uspeli da iskoriste prvu set loptu za 25:22 i početno vođstvo u setovima.


Uvideli su Kragujevčani da je đavo odneo šalu, pa su sa mnogo više energije i koncentracije zaigrali u drugom setu. Kontrolisali su domaći rezultat od samog početka seta, ali nikako nisu uspevali da stvore značajnije rezultatsko odstojanje u odnosu na protivnika. 



Pazarci su u par navrata prilazili i na samo poen zaostatka, ali kako se ovaj set bližio kraju, tako je i njihov otpor slabio, pa je Radnički nakon as poena Petrovića stekao nedostižnih sedam poena prednosti (22:15), što mu je omogućilo da bez većih trzavica privede ovaj set željenom kraju – 25:15.


Gotovo identičan tok imao je i naredni set, u kome su Kragujevčani ponovo vodili od samog početka, a Novi Pazar držao priključak sve negde do druge polovine seta, kada je Radnički na servis Muse Konea napravio razliku od šest poena (18:12), koju je dodatno uvećao do kraja deonice – 25:18.


Nakon trećeg seta, postalo je evidentno da su stvari konačno legle na pravo mesto i da će ovaj meč ipak imati očekivani epilog.


Požarevljani preplivali Jezero

 

Četvrti set predstavljao je stvar rutine za izabranike Dragana Kobiljskog, koji svom protivniku nisu dozvolili ni promil nade u eventualni produžetak otpora. Delovali su odbojkaši Radničkog vrlo sigurno u napadu, čemu u prilog govori i realizacija od 60 odsto, pri tom nisu grešili na prijemu i rezultat svega toga bio je još jedan rutinski dobijen set, rezultatom 25:19, za konačnih 3:1.


Aleksa Matić je odigrao utakmicu sezone i sa 33 osvojena poena bio ubedljivo najistaknutiji akter susreta. Ovim odličnim izdanjem mladi Matić je sigurno zavredeo pažnju selektora seniorske reprezentacije Srbije Slobodana Kovača, koji je pomno pratio utakmicu u „SBB Jezeru“.


Još jednu dobru partiju pružio je i Musa Kone, koji je nanizao 14 poena i pokazao da se u potpunosti uklopio u novu sredinu.


Kod gostiju iz Novog Pazara odskočio je Samed Halilović sa 24 osvojena poena. Daleko iza njega po učinkovitosti našli su se Alija Berkić i Samed Prušević sa po 9 poena.


Radnički je ovom pobedom popravio položaj na tabeli i preuzeo četvrtu poziciju od subotičkog Spartaka. 


U sledećem kolu Kragujevčane očekuje duel sa još jednom ekipom iz donjeg dela tabele, Borcem u Starčevu.


RADNIČKI – NOVI PAZAR  3:1 (22:25, 25:15, 25:18, 25:19)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije: V. Jokanović, Đ. Zelenović.


RADNIČKI: Milutinović 1 (1 as), Goić 6 (3 blk, 1 as), Radević 7 (2 blk), Petrović 4 (2 asa), Matić 33 (5 blk), Dukić 6, Pantović (libero), Kone 14 (2 asa, 1 blk), Hamzagić 1, Ristić. Nisu igrali: Antić, Đurić i Pejković. Trener: Dragan Kobiljski.


NOVI PAZAR: Zoranić 2, K. Prušević, Peruničić, Kurtanović 2 (1 blk), Koničanin 2, Bekrić 9 (2 asa, 1 blk), Zuković (libero), Božović 3, Halilović 24 (3 blk), S. Prušević 9 (2 blk, 1 as). Nisu igrali: Dolovac i H. Prušević. Trener: Dragan Bonić.   


Datum: 09.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...