x

Odbojkaši Radničkog u Novom Sadu povlače prvi potez ka finalu Kupa Srbije

Odbojkaši Radničkog u Novom Sadu povlače prvi potez ka finalu Kupa Srbije Foto: SPD Radnički

Odbojkaše kragujevačkog Radničkog u četvrtak, 4. februara, očekuje gostovanje novosadskoj Vojvodini NS seme u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. 


Za većinu poznavalaca odbojkaških prilika u Srbiji dvomeč između Kragujevčana i Novosađana ima status „finala pre finala“, s obzirom da se radi o dve trenutno najkvalitetnije ekipe u državi. I dok Vojvodina u ovoj sezoni brani duplu krunu, Radnički se kvalitetom i iskustvom igračkog kadra profilisao kao jedan od glavnih izazivača Novosađanima u borbi za oba domaća trofeja.


Požarevljani preplivali Jezero


Činjenica je, pak, da će Kragujevčani morati da ulože mnogo više truda ukoliko žele da skinu Novosađane sa prestola. Ekipa trenera Dragana Kobiljskog u poslednje vreme prilično oscilira u formi i rezultatima, a poslednji udarac došao je od strane požarevačkog Mladog radnika, koji je proteklog vikenda uspeo da odnese sva tri boda iz „SBB Jezera“.


Mi već duže vreme igramo po sistemu „toplo-hladno“. Odigramo jednu dobru utakmicu, a onda se već na sledećoj mučimo. To je nešto što ne bi smelo da se događa jednoj ozbiljnoj ekipi koja pretenduje na trofeje. Nemamo puno izbora, osim da dobrim radom na treninzima pokušamo da korigujemo te neke nedostatke u našoj igri i da pružimo maksimum na svakoj narednoj utakmici, konstatuje Nemanja Dukić, jedan od najiskusnijih u redovima kragujevačkog tima ove sezone.


Ako je za utehu, ni odbojkaši Vojvodine ne mogu se pohvaliti uspešnim takmičarskim vikendom, s obzirom da su u nedelju uveče poraženi na svom parketu od uvek neugodne ekipe Niša (2:3). Bio je to treći prvenstveni neuspeh Novosađana u ovoj sezoni, koji im, pak, nije ugrozio vodeću poziciju na tabeli BPŠ Superlige Srbije. 



Jasno je da je ekipa Vojvodine, i pored nespornog igračkog kvaliteta koji poseduje, i te kako ranjiva, u šta su Kragujevčani najbolje mogli da se uvere u prvom prvenstvenom okršaju sa Novosađanima ove sezone, u kome su slavili sa maksimalnih 3:0 u setovima.


Vojvodina je bez svake sumnje dobra i uigrana ekipa, koja je pretrpela minimalne promene u odnosu na prethodnu sezonu. Imaju odlične napadače, dobro serviraju, visoki su na bloku i što je najvažnije, ne greše mnogo. To je ekipa koja u svakom trenutku tačno zna šta hoće. Ipak, daleko od toga da su nepobedivi, što je uostalom pokazao i naš prethodni duel u „SBB Jezeru“. Jednostavno, protiv njih mora da se igra hrabro, da se rizikuje servisom i da se izgara za svaki poen. Nipošto im ne treba dopustiti da se razigraju, pošto im je u tom slučaju jako teško parirati, smatra Dukić.


Crno-beli se revanširali Kragujevčanima


Još uvek je u svežem sećanju prošlogodišnji duel Kragujevčana i Novosađana u četvrtfinalu Kupa Srbije. Predvođen tadašnjim kapitenom, a danas sportskim direktorom Vladimirom Jekićem i reprezentativcem Lazarom Ćirovićem, Radnički je na krilima gromoglasne podrške svojih navijača u „SBB Jezeru“ uspeo da dobije Vojvodinu u prvom meču, rezultatom 3:2, da bi potom u revanšu pretrpeo poraz identičnim rezultatom. Na kraju je poen količnik odlučio da Vojvodina nastavi takmičenje u Kupu Srbije i pobedom nad beogradskim Partizanom u finalu dođe do trofeja.


Sada se Kragujevčanima pruža prilika da Novosađanima serviraju hladnu osvetu i ponove uspeh iz sezone 2018/19, kada su poslednji put igrali u finalu najmasovnijeg domaćeg takmičenja.


Mislim da možemo do finala. Velika je prednost što se prva utakmica igra u Novom Sadu, a revanš kod nas u Kragujevcu. Na nama je da uložimo maksimalan trud u prvom meču, da probamo da ih dobijemo u gostima i da onda na svom parketu osiguramo plasman u finale, zaključio je iskusni primač servisa Šumadinaca.


Utakmica između Vojvodine i Radničkog igra se u dvorani SPC „Vojvodina“, a početak je zakazan za 17.30 časova.


Datum: 03.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...