x

Crno-beli se revanširali Kragujevčanima

Crno-beli se revanširali Kragujevčanima Foto: SPD Radnički

Drugi ovosezonski okršaj odbojkaša Radničkog i Partizana pripao je beogradskim „crno-belima“, koji su na svom parketu slavili sa 3:1 u setovima – 28:26, 25:23, 23:25, 25:18, čime su se revanširali Kragujevčanima za poraz u „SBB Jezeru“ sredinom oktobra.


Očekivano, meč u zemunskoj hali „Master“ doneo je veliku borbu dve izuzetno kvalitetne i iskusne ekipe, naročito u prva tri seta, a na kraju su nijanse odlučile konačnog pobednika.


Ko zna kako bi se ovaj meč dalje odvijao da su učenici Dragana Kobiljskog uspeli da realizuju set loptu u samom finišu uvodne deonice i dođu do početne prednosti u setovima.


Radnički matirao Zvezdu u taj-brejku


Radnički je bio bolji rival u većem delu prvog seta, imao konstantno vođstvo, koje se u pojedinim momentima penjalo i do pet poena prednosti (13:8), ali se „crno-beli“ nisu predavali i uspeli su da u samom finišu deonice dođu do preokreta i dve set lopte (24:22). Usledio je dramski obrt, pa su Šumadinci iz naoko izgubljene situacije, posle as poena Radevića, došli nadomak početnog vođstva u setovima (25:24). Nažalost, ovu šansu Kragujevčani su olako prokockali, što su Beograđani znalački kaznili i poenima iskusnog Pepića dobili ovaj set rezultatom 28:26.


Početak drugog seta obeležile su česte rezultatske oscilacije, da bi se polovinom ovog perioda igre domaćin odlepio na četiri poena prednosti (15:11). Pri vođstvu Beograđana od 23:19, činilo se da Šumadincima nema spasa i da će „crno-beli“ dobiti i ovaj set, ali je usledio veliki „kambek“ sledbenika Dragana Kobiljskog, koji su očas posla vezali četiri poena i došli do izjednačenja (23:23). Za nešto više od toga nisu imali snage, pa je Partizan preko Janića i Pepića rešio i ovaj period igre u svoju korist (25:23),za vođstvo od 2:0 u setovima.


U trećem setu se razigrao kapiten i korektor Radničkog Irfan Hamzagić, koji je uz iskusnog Srećka Ristića bio najzaslužniji što je ova deonica okončana u korist Kragujevčana – 25:23. Rezultatske turbulencije nisu izostale ni u ovom periodu igre, ekipe su se ponovo smenjivale u vođstvu, ali je Fortuna ovoga puta bila na strani tima iz srca Šumadije.



Očekivalo se da će osvajanje trećeg seta dati krila Šumadincima u narednoj deonici, ali desilo se skroz suprotno. Beograđani su kontrolisali rezultat od samog početka seta, da bi u finišu dodali gas i stigli do konačnih 25:18, čime je stavljena tačka na ovu prilično žestoku i neizvesnu odbojkašku bitku u zemunskom „Masteru“.


U redovima „crno-belih“ prednjačili su Lazar Marinović i Milan Pepić sa po 16 osvojenih poena, a sledio ih je trener-igrač beogradskog tima Bojan Janić sa 13.


U ekipi trenera Dragana Kobiljskog odskočio je Srećko Ristić sa 20 osvojenih poena, Irfan Hamzagić je stao na 18, a Nikola Petrović na 10.


Malijac Kone zamena za Nejića


I pored poraza na ovom gostovanju, Radnički je ostao na deobi treće pozicije na tabeli sa ekipom Niša, uz sasvim realne šanse za dalji napredak na superligaškoj lestvici.


Kragujevčani će naredne dve prvenstvene utakmice odigrati na svom parketu, najpre protiv Mladog radnika, a potom i sa Novim Pazarom.


OK PARTIZAN – OK RADNIČKI  3:1 (28:26, 25:23, 23:25, 25:18)


ZEMUN
Dvorana: SC„Master“.
Sudije: D. Savić, B. Jovančić.


OK PARTIZAN: Arsenoski 4 (2 blk), Marinović 16 (1 as, 1 blk), Lekić 9 (1 as, 2 blk), Koprivica (libero), Janković 7 (1 as, 2 blk), Cvetković, Pepić 16 (1 as, 3 blk), Janić 13 (3 blk). Nisu igrali: Mandić, Dopuđ, Huzejrović, Stašević (libero), Mladenović i Petrović. Trener: -.

OK RADNIČKI:Goić 3 (1 blk), Radević 7 (1 as, 3 blk), Petrović 10 (3 asa, 1 blk), Matić 1, Dukić 6, Pantović (libero), Hamzagić 18 (1 blk), Ristić 20 (1 blk). Nisu igrali: Milutinović, Antić i Vidović. Trener: Dragan Kobiljski.

Datum: 24.01.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...