Sokobanja prepoznatljiva i u sportu

Foto: SIM Srbije
 
 

Sokobanja je mala opština, poznata kao banja koja se nalazi između planina Ozren i Rtanj. U poslednje dve godine o Sokobanji se priča i kada je sport u pitanju. Sportske igre mladih, se u ovom lepom mestu na Istoku Srbije održavaju drugu godinu za redom. A mnoge ekipe iz raznih sportova počele su leti da dolaze na pripreme. Čuveni srpski odbojkaši, sada uspešni treneri, braća Nikola i Vanja Grbić dve sezone organizuju pripreme talentovane dece.

-"Ponosni smo na sportske rezultate koje postižu naši talentovani sportisti. S pravom mogu da kažem da su deca ovog regiona super talentovana, i da sam ponosan na uslove koje je naša opština obezbedila za veliki broj sportova. Svi smo tu za budućnost naše dece" – ističe Miloš Krstić, direktor Sportsko rekreativnog centra Podina.

Krajem godine u gradskoj kući je priređen prijem za odbojkašice na pesku, koje su prvakinje Srbije na Sportskih igrama mladih. A na velikom regionalnom finalu u Sarajevu osvojile su srebrnu medalju.

-"Na Kopaoniku su devojčice iz OK Ozren zaista pokazale veliki talenat. A kada je Sarajevo u pitanju, rekao bi da “Naše zlato je osvojilo srebro”. Ponosni smo na sve naše takmičare koji su predstavljali Sokobanju u BiH. Konkurencija je bila jaka u svim disciplinama i nije bilo lako. Upravo zato ova srebrna medalja sija kao zlatna kao i  ostale nagrade koje su naša deca osvojila. To je još jedna velika pobeda za naše malo mesto, o kome se itekako čuje. Radujem se i zbog činjenica da smo uspeli da dogovorimo saradnju i za narednu godinu sa SIM Srbije i da ćemo biti centar regiona i 2021. godine u ovoj predivnoj manifestaciji, koju podržava Vlada Srbije" - rekao je Miodrag Nikolić predsednik opštine Sokobanja, koji je za devojke i Miloša Krstića priredio i prijem u svom kabinetu.

Sokobanja se ponosi Akva parkom, a u bazenima su sem vaterpolista trenirali i odbojkašice, karatisti i fudbaleri. 

-"Svako ko je posetio Akva park, uvek se vraćao. Ove godine u planu je njegovo proširenje, kako bi se stvorili uslovi za veći broj posetilaca. Uz pomoć opštine u planu je uvođenje tople vode sa obližnje prirodne bušotine, koje će pogodovati za ranije otvaranje ali produžetak sezone. Zadovoljan sam jer će opština Sokobanja i u 2021 nastaviti sa ulaganjem u sport i rekreaciju, a naročito u aktivnosti dece i mladih" – poručio je Miloš Krstić.

Sokobanja je u okviru  programa prekogranične saradnje Bugarska - Srbija, dobila klizalište i sankalište realizacijom projekta „Zimska prekogranična tura: Vršec - Sokobanja“.

-"Trenutno imamo dosta snega. I konačno su preko ovog projekta mališani dobili neke sportske igrarije, sa kojima ranije nisu mogli da se sreću. Ovo će biti i još jedna naša sportsko rekreativna ponuda. I ponosni smo na to šta sve imamo da ponudimo našem narodu, našoj deci i svima koji dođu u Sokobanju. Dajem vam i podatak da smo 2013.  imali samo 120.000 noćenja a prošle godine skoro 600.000 noćenja, to je podatak za ponos"– zaključio je Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Datum: 19.01.2021. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...