x

Sokobanja prepoznatljiva i u sportu

Sokobanja prepoznatljiva i u sportu Foto: SIM Srbije

Sokobanja je mala opština, poznata kao banja koja se nalazi između planina Ozren i Rtanj. U poslednje dve godine o Sokobanji se priča i kada je sport u pitanju. Sportske igre mladih, se u ovom lepom mestu na Istoku Srbije održavaju drugu godinu za redom. A mnoge ekipe iz raznih sportova počele su leti da dolaze na pripreme. Čuveni srpski odbojkaši, sada uspešni treneri, braća Nikola i Vanja Grbić dve sezone organizuju pripreme talentovane dece.

-"Ponosni smo na sportske rezultate koje postižu naši talentovani sportisti. S pravom mogu da kažem da su deca ovog regiona super talentovana, i da sam ponosan na uslove koje je naša opština obezbedila za veliki broj sportova. Svi smo tu za budućnost naše dece" – ističe Miloš Krstić, direktor Sportsko rekreativnog centra Podina.

Krajem godine u gradskoj kući je priređen prijem za odbojkašice na pesku, koje su prvakinje Srbije na Sportskih igrama mladih. A na velikom regionalnom finalu u Sarajevu osvojile su srebrnu medalju.

-"Na Kopaoniku su devojčice iz OK Ozren zaista pokazale veliki talenat. A kada je Sarajevo u pitanju, rekao bi da “Naše zlato je osvojilo srebro”. Ponosni smo na sve naše takmičare koji su predstavljali Sokobanju u BiH. Konkurencija je bila jaka u svim disciplinama i nije bilo lako. Upravo zato ova srebrna medalja sija kao zlatna kao i  ostale nagrade koje su naša deca osvojila. To je još jedna velika pobeda za naše malo mesto, o kome se itekako čuje. Radujem se i zbog činjenica da smo uspeli da dogovorimo saradnju i za narednu godinu sa SIM Srbije i da ćemo biti centar regiona i 2021. godine u ovoj predivnoj manifestaciji, koju podržava Vlada Srbije" - rekao je Miodrag Nikolić predsednik opštine Sokobanja, koji je za devojke i Miloša Krstića priredio i prijem u svom kabinetu.

Sokobanja se ponosi Akva parkom, a u bazenima su sem vaterpolista trenirali i odbojkašice, karatisti i fudbaleri. 

-"Svako ko je posetio Akva park, uvek se vraćao. Ove godine u planu je njegovo proširenje, kako bi se stvorili uslovi za veći broj posetilaca. Uz pomoć opštine u planu je uvođenje tople vode sa obližnje prirodne bušotine, koje će pogodovati za ranije otvaranje ali produžetak sezone. Zadovoljan sam jer će opština Sokobanja i u 2021 nastaviti sa ulaganjem u sport i rekreaciju, a naročito u aktivnosti dece i mladih" – poručio je Miloš Krstić.

Sokobanja je u okviru  programa prekogranične saradnje Bugarska - Srbija, dobila klizalište i sankalište realizacijom projekta „Zimska prekogranična tura: Vršec - Sokobanja“.

-"Trenutno imamo dosta snega. I konačno su preko ovog projekta mališani dobili neke sportske igrarije, sa kojima ranije nisu mogli da se sreću. Ovo će biti i još jedna naša sportsko rekreativna ponuda. I ponosni smo na to šta sve imamo da ponudimo našem narodu, našoj deci i svima koji dođu u Sokobanju. Dajem vam i podatak da smo 2013.  imali samo 120.000 noćenja a prošle godine skoro 600.000 noćenja, to je podatak za ponos"– zaključio je Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Datum: 19.01.2021. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...