x

Beograđanke odnele ceo plen iz Jezera

Beograđanke odnele ceo plen iz Jezera Foto: SPD Radnički

Košarkašice kragujevačkog Radničkog pretrpele su poraz u susretu 14. kola Prve ženske lige Srbije protiv beogradskog Art basketa u „SBB Jezeru“ - 73:91 (16:22, 22:23, 22:21, 13:25).


I pored velike borbe tokom svih četrdeset minuta, Kragujevčanke nisu uspele da se revanširaju Beograđankama za poraz u prvom delu sezone. Učenice trenera Milana Vidosavljevića su diktirale tempo i bile u konstantnom vođstvu maltene tokom čitave utakmice, ali su otpor borbenih Šumadinki slomile tek u samoj završnici susreta.


Utakmicu je otvorila trojka Milice Inđić za početno vođstvo Radničkog od 3:0, ali je usledila momentalna reakcija gostujuće ekipe u vidu serije 7:0 za rezultatski preokret (7:3). Imale su Kragujevčanke u tim trenucima određenih problema kada je u pitanju protok lopte u napadu, ali su zato lakim poenima iz tranzicije uspele najpre da stignu do izjednačenja (9:9), a potom i do minimalne prednosti (14:13). Tada je na scenu stupila Žaklina Janković, koja je od samog početka utakmice pravila prevagu u reketu i sa pet svojih poena inicirala novi rezultatski obrt (20:14).


Izostao revanš crno-belim košarkašicama


Početkom druge deonice gošće dolaze do prve dvocifrene prednosti na meču (28:18), koja je svoj maksimum dostigla u 16. minutu, pri rezultatu 35:23. Ovaj nalet beogradskog tima nije slomio duh učenica trenera Nenada Milovanovića, koje su smogle snage da prepolove zaostatak i priđu na svega pet poena "minusa" (37:32), što je trenera Art basketa Milana Vidosavljevića nateralo da zatraži minut odmora, čini se u pravom trenutku, jer je po povratku na parket njegova ekipa napravila seriju 7:0 i ponovo se odlepila na dvocifrenu distancu (44:32). Da Radnički na veliki odmor ipak ode sa jednocifrenim zaostatkom, postarala se Jelena Prvulović sa četiri svoja poena u samom finišu ove deonice (45:38).


Treću četvrtinu otvorila je još jedna trojka Milice Inđić, kojom je Radnički prišao na 45:41, ali je na drugoj strani Snežana Čolić uzvratila duplom merom i Art basket vratila na "plus deset" (51:41). U nastavku deonice prednost Beograđanki kretala se u opsegu od sedam do jedanaest poena, i tako sve do ulaska u poslednji minut ove četvrtine, kada Minela Mehović pogađa važnu trojku kojom Radnički ponovo prilazi na „minus pet“ (64:59).



Početak završnog perioda igre obeležila je Nina Tešić, koja je vezala četiri poena i kragujevački tim približila na svega dva poena zaostatka (66:64). Nalet Kragujevčanki presekla je trojka Adriane Đoković, koja je košarkašicama Art basketa vratila sigurnost u igri i omogućila im da sredinom ove deonice ponovo izbiju na "plus deset" (76:66). 


Zaigrale su tada Kragujevčanke na sve ili ništa, izvukle i poslednje rezerve snage i sa šest vezanih poena prišle na 76:72. Međutim, usledila je nova trojka Adriane Đoković, a odmah potom i Katarine Zec, nakon čega se ekipa Nenada Milovanovića u potpunosti predala, što su Beograđanke iskoristile da trijumf učine još ubedljivijim (91:73). 


Žaklina Janković bila je najbolja akterka susreta u „SBB Jezeru“ sa 18 poena i 14 skokova. Identičan broj poena postigla je i reprezentativka Srbije Katarina Zec, Adriana Đoković je ubacila 15 poena, uz odličan šut van linije 6,75 metara (4/5), dok su Maša Ražnatović, Nevena Vučković i Snežana Čolić dodale po 12 poena.


Šumadinci bez rešenja za udarni tandem Dinamika


U ekipi Radničkog istakla se Nina Tešić sa 19 poena i 9 skokova, Milica Inđić je ubacila 17 poena, uz 9 asistencija, dok je kapiten Jelena Prvulović utakmicu završila sa 14 poena.


Teška utakmica za nas posle poraza od Vojvodine 021. I pored određenih padova u igri tokom utakmice, uspeli smo da prelomimo meč u svoju korist i upišemo veoma važnu pobedu. Ekipa Radničkog, koja se u međuvremenu pojačala sa dve iskusne igračice, pokazala se kao prilično nezgodan protivnik i ja im želim puno sreće u nastavku takmičenja, izneo je svoje utiske strateg pobedničke ekipe Milan Vidosavljević.


Trener Radničkog Nenad Milovanović je uprkos porazu bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe, koja je pokazala veliku energiju i borbenost tokom čitave utakmice.


Zaslužena pobeda ekipe Art basketa. Mi smo se borili do poslednjih par minuta utakmice, kada smo lošom komunikacijom u odbrani dopustili neke otvorene šuteve protivniku, koji je to iskoristio i došao do trijumfa. Mislim da ova razlika nije realan parametar odnosa snaga večeras, s obzirom da smo rezultatski bili u igri sve do samog finiša utakmice. Ostaje nam da se što bolje spremimo za izuzetno važnu utakmicu protiv Duge iz Šapca, u kojoj ćemo pokušati da ponovimo pristup i energiju iz ovog meča, izjavio je Milovanović.


Radnički je nakon ovog poraza ostao u donjem delu tabele sa učinkom od dve pobede iz dvanaest odigranih mečeva, dok je ekipa Art basketa izbila na čelo tabele sa skorom 11-3, ali i utakmicom više u odnosu na najbliže pratioce.


Kragujevčanke u sredu očekuje zaostala utakmica 11. kola protiv šabačke Duge u „SBB Jezeru“. Biće to jedan od bitnijih mečeva za izabranice Nenada Milovanovića u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. 


Datum: 21.12.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...