x

Kragujevčanke priželjkuju revanš protiv Partizana

Kragujevčanke priželjkuju revanš protiv Partizana Foto: SPD Radnički

Pune samopouzdanja nakon izuzetno važne pobede u Novom Sadu, košarkašice Radničkog odlaze na gostovanje velikom dužniku iz prvog dela sezone, ekipi beogradskog Partizana 1953, u utakmici 13. kola Prve ženske lige Srbije, koja se igra u nedelju od 17.30 časova, u Sportskom centru „Master“.


Tesan poraz u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga sa „crno-belim“ košarkašicama, za Kragujevčanke predstavlja ožiljak koji još uvek nije dovoljno zarastao. Da je Sofija Olić promašila šut za pobedu i da je Radnički uspeo da dobije tu utakmicu, možda bi sada Beograđanke gledale u leđa „crvenim damama“ na prvenstvenoj lestvici.


Zlata vredna pobeda košarkašica Radničkog u Novom Sadu


U svakom slučaju, ostaće zabeleženo da su se Kragujevčanke u toj utakmici prikazale u najboljem mogućem izdanju, da su se borile kao lavice i da im je nagrada za sav taj trud izmakla u foto-finišu.  


Zbog toga i ne čudi što izabranice Nenada Milovanovića imaju jak motiv da se u nedelju uveče revanširaju ekipi Partizana 1953 za pređašnji poraz, i to po mogućstvu sa kamatom.


„Crvene dame“ u ovaj meč ulaze nadahnute velikim trijumfom na gostovanju jednom od glavnih takmaca u borbi za opstanak, ekipi Novosadske ŽKA. Svakako da je ova pobeda značajno podigla moral među košarkašicama Radničkog, koji nisu imale previše prilika za radost u minulom delu sezone. 


Utakmica sa Novosadskom ŽKA došla je u prilično teškom trenutku, s obzirom da smo dva dana pred sam meč još uvek bile u izolaciji. Ipak, važnost utakmice probudila je kod nas želju za trijumfom i motivisala nas da se borimo za svaku loptu, što je na kraju bilo presudno da zabeležimo pobedu koja nam izuzetno znači pred naredne takmičarske izazove, osvrnula se na gostovanje u Novom Sadu Milica Inđić, čiji je skorašnji dolazak u značajnoj meri unapredio igru kragujevačkog tima.


Novi izazov za Katića i drugove


Kao neko ko je do nedavno nosio dres Partizana 1953, Milica Inđić je verovatno najpozvanija da govori o kvalitetima beogradskog tima, koji trenutno zauzima osmu poziciju na tabeli sa učinkom od četiri pobede i šest poraza.


Glavne karakteristike ekipe Partizana 1953 su agresivna odbrana i dobar šut za tri poena. Nedavno su promenili trenera, što im je zasigurno donelo jednu vrstu nove energije. Svesni smo da je uloga favorita na njihovoj strani, a na nama je da se potrudimo da napravimo iznenađenje i nadam se konačno uđemo u seriju pobeda, iznela je svoja očekivanja organizatorka igre Radničkog.


Datum: 12.12.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...