x

Dunav nepremostiv za Kragujevčane

Dunav nepremostiv za Kragujevčane Foto: KK Dunav Stari Banovci

Nakon dva uzastopna trijumfa u Košarkaškoj ligi Srbije, košarkaši Radničkog poklekli su na gostovanju ekipi Dunava u Starim Banovcima, pretrpevši poraz rezultatom 90:98 (29:27, 17:25, 25:18, 19:28).


Ušli su Kragujevčani sa dobrom energijom u ovaj meč i u uvodna dva minuta utakmice napravili seriju 6:0, ali je ekipa Dunava relativno brzo uspela da se konsoliduje i preokrene rezultat u svoju korist. Tako je u 6. minutu bilo 16:10 za popularne „alase“, da bi samo dva minuta kasnije domaći stigli nadomak dvocifrenog vođstva (24:15). 


Međutim, finiš prve deonice pripao je kragujevačkom timu, koji je do odlaska na prvi obavezni predah uspeo ne samo da anulira prednost svog protivnika, već i da pređe u vođstvo (29:27).


Sredinom druge četvrtine košarkaši Dunava prave seriju od 8:0 i ponovo dolaze do osetnije rezultatske prednosti (41:33). Razigrao se tada kapiten Kragujevčana Raško Katić, vezao sedam uzastopnih poena i svoj tim približio na samo poen zaostatka (41:40).


Ipak, na veliki odmor domaći tim odlazi sa šest poena „viška“ (52:46), ali je već posle manje od dva minuta igre u trećoj četvrtini rezultat bio u egalu (52:52). 


Pokušavali su izabranici Mitra Ašćerića u nastavku ove deonice da naprave značajniju rezultatsku odstupnicu, ali su sve te njihove pokušaje košarkaši Radničkog uspevali da osujete, pre svega zahvaljujući raspoloženom Matiji Popoviću, koji bio je nerešiva enigma za ekipu iz Starih Banovaca u tim trenucima. Upravo je 24-godišnji Čačanin bio najzaslužniji što je kragujevački tim u poslednji kvartal ušao sa „pola koša“ prednosti (71:70).



Početak završne deonice u potpunosti je pripao košarkašima Dunava, koji su serijom od sedam vezanih poena preuzeli kontrolu nad rezultatom (77:71). Uspeli su učenici Igora Todorovića da smanje zaostatak (77:75), ali je tada usledio novi nalet domaće ekipe, koja je nakon trojke Nikole Kovačevića došla do prvog dvocifrenog vođstva na utakmici, i to na nešto manje od pet minuta do kraja susreta (85:75). 


Uložili su Kragujevčani i poslednje atome snage kako bise rezultatski vratili u meč i na minut i po pre kraja utakmice prišli su na tri poena „minusa“ (91:88), ali više od toga jednostavno nisu mogli. Domaćin se na kraju radovao svojoj četvrtoj pobedi u sezoni, dok Šumadincima ostaje da što pre zaborave na ovaj poraz, budući da ih već u subotu očekuje duel sa lazarevačkom Kolubarom u „SBB Jezeru“.


Ekipu Dunava su do trijumfa vodili prvi strelac ekipe Dušan Majstorović sa 29 poena, zatim Marko Grković sa 25 poena, uz šut iz igre 8/9, i Nikola Kovačević, koji je meč završio sa 22 postignuta poena.


U redovima Radničkog treba pohvaliti još jednu fenomenalnu partiju Matije Popovića, koji je za svih 40 minuta koliko je proveo na parketu ubacio 28 poena, šutirao bez promašaja iz igre (9/9) i imao 9 uhvaćenih lopti. Kapiten Kragujevčana Raško Katić opravdao je epitet prvog strelca lige ubacivši 25 poena, uz 12 skokova i 4 asistencije.


Dvocifren u kragujevačkom timu bio je još i Filip Dumić sa 15 poena, uz 8 skokova i 5 asistencija.


Nakon devet odigranih utakmica, Kragujevčani imaju skor 5-4 i nalaze se u grupi timova plasiranih između treće i sedme pozicije na tabeli.


DUNAV – RADNIČKI  98:90 (27:29, 25:17, 18:25, 28:19)

STARI BANOVCI
Dvorana: „Park“.
Gledalaca: /.
Sudije: M. Pecelj, D. Sedlar, V. Tomić.

DUNAV: Majstorović 29, Dragović 4, Antić, Malidžan 5, Kovačević 22, Vuković 3, Nešović, Miljković 4, Grković 25, Juzbašić 6. Nije igrao: Burgić. Trener: Mitar Ašćerić. 


RADNIČKI: Jovanović, Popović 28, Dumić 15, Nedeljković 6, Milosavljević 6, Glišović 2, Katić 25, S. Đorđević 8. Nisu igrali: Jocić, Dimovski, Stevanović i Veljović. Trener: Igor Todorović.


Datum: 26.11.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...