x

Prašović protiv Puhala, rivali uvereni u svoj trijumf

Prašović protiv Puhala, rivali uvereni u svoj trijumf Foto: BSS

Zvaničnim merenjem u studiju TV Arena Fight u Beogradu koje su ljubitelji boksa Srbije i Balkana imali priliku da uživo isprate i putem malih TV ekrana i na taj način prisustviju “zagrevanju” pred veliki bokserski spektakl – Balkan boxing night, zakazan za petak, 23. oktobra 2020, zapravo je počela borba rivala.


Organizator spektakla, “Balkan boxing” i TV Arena Fight potrudili su se da ovim činom merenja već podignu “temperaturu” i tako, u najavi već, privuku publiku da ispred malih TV ekrana isprate ovu sportsku priredbu koja obećava vrhunski boks, ali koji se neće moći pratiti uživo usled nepovoljne zdravstveno-bezbedonosne situacije izazvane virusom korona.


U glavnoj borbi večeri u eliminacionom meču za titulu profesionalnog prvaka sveta u verziji WBO (kruzer kategorija), koja će biti održana u beogradskoj hali i lepotici - BELEXPO centru, nastupiće Dilan Prašović iz Crne Gore, a njegov protivnik će biti predstavnik BiH Edin Puhalo. Borci će imati priliku da u 12 rundi pokažu koliko su spremni. Prašović beleži skor od 13 pobeda u profi rignu bez poraza, u kolekciji trofeja ima i juniorsku titulu prvaka sveta u verziji WBO, za borce do 23 godine.


“Moj san oduvek je bio svetski tron, od prvog dana u ringu. Iza mene su dani i godine treniranja, borbi, pobeda, onu najslađu kao junior sam doživeo, sada radim na tome da taj sladak ukus pobede doživim i na profi sceni. Meč u Beogradu je veliki korak ka tome, pobeda vodi na megdan da šampionsku titulu koja znači i svetski tron, radio sam puno na tome da ovaj meč dočekam maksimalno spreman i motivisan, verujem da ću uspeti u onome što sam zacrtao, a to je 14. pobeda na profi sceni i ulaznica za bitku koja vodi do naslova šampiona sveta”  - rekao je nakon ceremonije vaganja 25 – godišnji Dilan.  


Puhalo sa briljantnim učinkom, sa 19 pobeda bez poraza dočekuje borbu u BELEXPO centru u Beogradu.


“Prošao sam kroz težak period priprema, jer je meč dva puta bio otkazivan zbog pandemije virusa korona i uprkos svemu tome mislim da sam sada u najboljoj formi. Ispred mene je specifičan borac, mlad, brz, motivisan, posebno sam se spremao za njega i verujem u formulu pobede koji sam sebi iscrtao uoči ulaska u ring” – zaključio je Sarajlija Puhalo.


Epilog ovog dvoboja treba da bude pobeda fer pleja, džentlmenstva i boksa. Pobednik ovog meča stiče pravo prvog izazivača svetskom šampionu u kruzer kategoriji, a ko će to biti znaće se 12. decembra 2020. nakon meča u Londonu između Lawrence Okolie (Engleska) – Krzysztof Glowacki (Poljska).


Akteri uvodnih borbi su:


(četiri runde) 69kg: Nikola Lazarević - Vladimir Gubas  


(četiri runde) 65kg: Moja Žilber - Miloš Janjanin


(četiri runde) 71kg: Antonio Bise - Petar Stošić


(šest rundi) 76kg: Slaviša Simeunović - Filip Blagojević


Glavna borba – kruzer kategorija do 90,790 kg:


(12 rundi) Edin Puhalo (BiH) 90,250 kg – Dilan Prašović (CG) 90,500 kg


Direktan prenos uvodnih i glavne borbe iz  BELEXPO centra je u petak od 19 sati na TV ARENA FIGHT.


Datum: 22.10.2020. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...