x

Kragujevčani slomili Partizan u taj-brejku

Kragujevčani slomili Partizan u taj-brejku Foto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog izvojevali su prvu pobedu u svom „Jezeru“ ove sezone, pošto su u zaostalom meču 4. kola BPŠ Superlige Srbije porazili beogradski Partizan sa 3:2 (18:25, 25:19, 23:25, 25:19, 15:11).


Bila je ovo svojevrsna repriza prošlogodišnjeg susreta ove dve ekipe u „Jezeru“, koji je takođe trajao pet setova i za epilog imao pobedu kragujevačkog tima. 


Kragujevčani su maltene „prespavali“ uvodni set. „Crno-beli“ su krenuli sa boljom energijom i vrlo brzo stekli solidan kapital od šest poena (9:3). Uspeli su domaći za trenutak da se trgnu i priđu na dva poena zaostatka (10:8), međutim, dalje od toga nisu mogli. Beograđani su ponovo preuzeli sve konce igre u svoje ruke i krenuli da uvećavaju prednost, sve do konačnih 25:18 u ovom setu.


Radnički je svoje pravo lice prikazao tek u narednoj deonici. Šumadinci su na samom početku seta stekli prednost od dva poena, koju su nakon as poena Hamzagića uspeli da dupliraju (11:7). Posle tehničkog tajm-auta, Kragujevčani na servis kapitena Dukića izbijaju na maksimalnih 16:8. 


Pokušao je trener Partizana Bojan Janić da promenom dizača i primača servisa unese malo živosti u igru svoje ekipe, ali sve što je njegov tim uspeo da uradi, to je da priđe na pet poena „minusa“ (22:17), što je bilo nedovoljno da se ishod ovog seta dovede u pitanje - 25:19 za Radnički i izjednačenje u setovima (1:1). 


Početak trećeg seta protekao je u rezultatskom egalu, koji je potrajao sve dok Radnički na krilima Nejića i Hamzagića nije došao do prednosti od tri poena (11:8). „Crno-beli“ su u nekoliko navrata pokušavali da istope zaostatak, ali su Kragujevčani uspešno odolevali, ljubomorno čuvajući stečenu prednost. To je potrajalo sve dok Beograđani nisu napravili seriju od tri uzastopna poena i preuzeli vođstvo (18:17). Od tog trenutka, pa sve do kraja seta, vođstvo je nekoliko puta menjalo vlasnika, da bi na kraju rezultatsko klatno prevagnulo na stranu „crno-belih“ (25:23), koji su tako ponovo stekli prednost u setovima (2:1).


Radnički je bolje otvorio četvrti set i zahvaljujući razigranom Hamzagiću izbio na „plus tri“ (8:5). Gosti su uspeli da zaprete i primaknu se na 11:10, ali je nakon asa Dukića domaćin vratio prvobitnu prednost (13:10). Usledio je novi nalet ekipe Partizana za izjednačenje 16:16, međutim, to nije poremetilo Kragujevčane, koji prave seriju od tri vezana poena za 19:16. Nakon dobre odbrane Petrovića i uspešne dijagonale Hamzagića, Radnički je uvećao vođstvo na 21:17, da bi posle neuspelog pajpa Marinovića i bloka Petrovića stigao do šest set lopti (24:18). Sudbinu gostiju u ovom setu zapečatio je Nejić za 25:19.


Dobro je Radnički započeo odlučujući set i poveo sa 3:1, ali su gosti iz Beograda brzo došli do izjednačenja, a potom i do rezultatskog preokreta (6:5). Na promeni strana bilo je 8:6 u korist „crno-belih“, a onda su Hamzagić i Lopar preuzeli stvari u svoje ruke, tako da je Radnički od „minus dva“ za tili čas stigao do „plus tri“ (12:9). Kada je nakon poena kapitena Dukića, Dušan Lopar odservirao svoj treći as na utakmici za 14:10, bilo je jasno da je pobeda na vidiku. Servis greška Marinovića označila je kraj svih nada Beograđana – Radnički je dobio ovu deonicu sa 15:11, a samim tim i meč, rezultatom 3:2.


Najistaknutiji pojedinac u redovima pobedničke ekipe bio je korektor Irfan Hamzagić sa 25 osvojenih poena. Pratili su ga Nemanja Dukić i Dušan Lopar sa po 11, dok je Milutin Nejić dodao 10 poena. 


Kod „crno-belih“ prednjačili su Lazar Marinović sa 22 i Milan Pepić sa 20 poena, dok je Dušan Petrović osvojio 11 poena, od toga 6 blokom.  


Trener beogradskog tima Bojan Janić je uprkos porazu bio zadovoljan zalaganjem svojih igrača na ovoj utakmici.


Ponosan sam na moje igrače što su uprkos brojnim kadrovskim problemima uspeli da pruže žestok otpor ekipi Radničkog. Energija je bila sjajna, ali smo platili ceh nekim „dečijim bolestima“, koje moramo da prevaziđemo u narednom periodu. Imamo puno mladih igrača u timu i ukoliko izbegnemo povrede i zadržimo ovakav nivo energije, možemo se nadati dobrim rezultatima u nastavku takmičenja, smatra Janić.


Strateg Radničkog Dragan Kobiljski bio je emotivno ispražnjen po završetku ove uzbudljive i iscrpljujuće utakmice, ali je ipak smogao snage da kratko prokomentariše prvu pobedu svoje ekipe u „Jezeru“ ove sezone.


Očekivali smo jednu ovako napetu utakmicu. Bili smo uporni i nismo gubili nadu, čak i u trenucima kada smo gubili sa 1:2 u setovima. Uspeli smo da izdržimo sve nalete protivnika i preusmerimo tok utakmice na našu stranu. Kada se podvuče crta, najbitnije je da smo došli do nova dva boda i treće pobede u sezoni, prozborio je u jednom dahu Kobiljski.


Posle pet odigranih kola, Radnički zauzima četvrto mesto na tabeli sa skorom 3-2 i osam osvojenih bodova.


Već za vikend Kragujevčane očekuje gostovanje ekipi Novog Pazara, koja se nalazi na samom začelju tabele, bez pobede i osvojenog boda u dosadašnjem delu takmičenja.


RADNIČKI – PARTIZAN  3:2 (18:25, 25:19, 23:25, 25:19, 15:11)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“
Sudije: Z. Radovanović, J. Jovanović

RADNIČKI: Milutinović, Goić 5 (2 blk), Lopar 11 (3 asa, 5 blk), Petrović 3 (1 blk), Ivanković, Dukić 11 (1 as, 1 blk), Pantović (libero), Hamzagić 25 (1 as), Nejić 10. Nisu igrali: Vidović, Pejković (libero), Matić, Ivković i Ristić. Trener: Dragan Kobiljski.

PARTIZAN: Arsenoski 2 (1 blk), Jovanović 4 (1 blk), Marinović 22 (3 asa, 2 blk), Lekić 6 (1 as, 1 blk), Koprivica 5 (1 blk), Huzejrović 1, Stašević (libero), Mladenović (libero), Cvetković, Petrović 11 (1 as, 6 blk), Pepić 20 (1 as). Nisu igrali: Janković i Tomić. Trener: Bojan Janić.     


Datum: 14.10.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...