Savić i Pivač osvojili prvo mesto u B finalu Evropskog prvenstva

Foto: Anđela Nišević / VSS

Danas se u Poljskoj završava Evropsko prvenstvo za seniore, a na njemu je učestvovalo i pet srpskih posada. Poslednjeg dana naši takmičari učestvovali su u četiri B finala, a najbolji rezultat ostvarili su, pobedom u trci dvojaca bez kormilara, Veselin Savić i Viktor Pivač, kojima je taj plasman značio i osvojeno sedmo mesto u ukupnom plasmanu na šampionatu Evrope.


Na stazu jezera Malta od naših veslača prvi su izašli upravo Savić i Pivač i u potpunosti dominirali u B finalu. Njih dvojica su od starta krenuli jako, a već na prvih 500 metara imali su skoro 2,5 sekundi prednosti u odnosu na tada drugoplasiranu posadu Belorusije i trećeplasirane Francuze. I na svim ostalim prolazima Savić i Pivač su bili prvi, preostalih pet posada se smenjivalo na drugom i trećem mestu, a naši momci su trku završili u vremenu 6:42,73 minuta, ubedljivo ispred drugoplasiranih Nemaca (6:45,79) i trećeplasiranih Belorusa (6:45,97).


Posle dvojca na stazu je izašao i naš dubl skul, u kojem su Aleksandar Filipović i Martin Mačković osvojili treće mesto u B finalu, odnosno deveto u ukupnom plasmanu na šampionatu Evrope.


Jedna za drugom usledile su trke B finala u ženskom i muškom skifu, u kojima smo takođe imali predstavnike. Jovana Arsić je u svojoj trci izgubila prvo mesto u poslednjim zaveslajima, za 25 stotinki - brža od nje bila je Dijana Dimčenko iz Ukrajine, preveslavši stazu za 7:50,99 minuta, dok je kod naše veslačice štoperica stala na 7:51,24 minuta. Pozicija broj dva u ovoj trci za Arsićevu je značila plasman na osmo mesto na Evropskom prvenstvu.


I Aleksandar Beđik je bio drugi u svojoj trci, iako je paklenim finišom bio nadomak prvog mesta. Beđik je slabije startovao i na polovini trke bio je šesti, ali je zaostatak nadoknadio u nastavku. Ipak, kroz cilj jep prvi prošao Holanđanin Amos Kejser, u vremenu od 7:03,14 minuta, a naš veslač 66 stotinki posle njega - 7:03,80 minuta. Drugo mesto u B finalu, kao i kod Arsićeve, značilo je osmo mestu u ukupnom plasmanu na prvenstvu Starog kontinenta.


U jučerašnjem C finalu Miloš Stanojević je u skifu za lake veslače bio treći, odnosno 15. u ukupnom plasmanu.


Datum: 11.10.2020. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...