x

Šumadinci pali u četvrtom setu

Šumadinci pali u četvrtom setu Foto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog poraženi su na gostovanju požarevačkom Mladom radniku, u uvodnoj utakmici 5. kola BPŠ Superlige Srbije -1:3 (25:27, 25:16, 23:25, 22:25). 


Duel u SC „Požarevac“ pripao je domaćinu, koji je bio agresivniji na servisu i uspešniji u bloku, što mu je na kraju i donelo veliki trijumf. Kragujevčani su, uprkos porazu, pružili sasvim solidnu partiju, a da je bilo malo više hrabrosti i koncentracije u završnicama prvog i trećeg seta, mogli su se radovati pobedi na ovom gostovanju.


Uvodni set protekao je u međusobnom smenjivanju ekipa u vođstvu, i tako sve do samog finiša, kada su Požarevljani uspeli da iskoriste treću set loptu (27:25) za početnu prednost u setovima.


Naredni set doneo je već prepoznatljivo izdanje Kragujevčana, koji su od samog početka ove deonice kontrolisali rezultat, da bi u samom finišu „dodali gas“ i domaćina ostavili na „minus devet“ (25:16).


Dobro su učenici Dragana Kobiljskog otvorili i treći set, ali su onda dopustili Požarevljanima da uoči odlaska na obavezni predah preokrenu rezultat u svoju korist (11:10). 


Na krilima dva as poena kapitena Mladena Bojovića, ekipa Mladog radnika uspeva da uveća vođstvo na 20:15, ali je usledio odgovor Kragujevčana u vidu serije od tri uzastopna poena za 21:19. Ipak, Požarevljani su još jednom bolje finiširali i dobili ovaj set sa 25:23.


Tako su u četvrtu deonicu domaći ušli sa vođstvom od 2:1 u setovima, ali i sa psihološkom prednošću na svojoj strani. Iz te rasterećenosti i viška samopouzdanja kod učenika Ivice Jevtića došla je i sigurnost prilikom servisa, materijalizovana asovima Bojovića i Mijailovića za vođstvo požarevačkog tima od 9:6. 


Samo par trenutaka kasnije domaćin izbija na maksimalnih „plus pet“ (13:8) i kada se činilo da su Požarevljani na dobrom putu da slome otpor Šumadinaca, razigrao se Milutin Nejić i sa četiri uzastopna poena vratio svojoj ekipi nadu (18:17). 


Da se izbegne drama u finišu utakmice pobrinuo se kapiten Mladog radnika Mladen Bojović, koji je svom timu osigurao tri meč lopte, da bi tačku na ovaj susret stavio Aleksa Polomac za 25:22 i trijumf Požarevljana.


Ključ pobede požarevačkog tima na ovom susretu bio je kapiten Mladen Bojović. Iskusni internacionalac je sa 30 osvojenih poena, od toga čak 7 sa servis linije, zaslužio epitet igrača utakmice. Daleko iza svog kapitena po učinku našli su se Aleksa Polomac sa 12 i Senegalac Sejdou sa 10 poena.


U ekipi Dragana Kobiljskog najbolji utisak ostavili su Milutin Nejić sa 18 i korektor Irfan Hamzagić sa 16 osvojenih poena.

Kragujevčane u utorak od 17 časova, u „SBB hali Jezero“, očekuje zaostali meč 4. kola BPŠ Superlige Srbije protiv beogradskog Partizana, a zatim sledi gostovanje Novom Pazaru.


MLADI RADNIK – RADNIČKI  3:1 (27:25, 16:25, 25:23, 25:22)

POŽAREVAC
Dvorana: SC „Požarevac“
Sudije: J. Jovanović, S. Zotović


MLADI RADNIK: Polomac 12, Pajkić, Mijajlović 6, Micić 1, Vulikić  7, Sejdou 10, Žugić 8, Ilić (libero), Bojović 30, Samb 3, Krstić. Nisu igrali: Tonić i Lazarević. Trener: Ivica Jevtić. 


RADNIČKI: Milutinović, Goić 2, Lopar 7, Petrović 1, Ivanković, Matić 2, Ivković 5, Dukić 6, Pantović (libero), Hamzagić 16, Ristić 1, Nejić 18. Nisu igrali: Vidović i Pejković. Trener: Dragan Kobiljski.  

 

Datum: 09.10.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...