x

Prvenstvo Srbije (B i C program): Strelci se za medalje i nagrade bore u Atletskoj dvorani

Prvenstvo Srbije (B i C program): Strelci se za medalje i nagrade bore u Atletskoj dvorani Foto: SSS

Atletska dvorana u Beogradu će predstojećeg vikenda biti domaćin strelcima iz cele Srbije.


U dvorani otvorenoj 2016.godine će 10. i 11. oktobra biti održano Prvenstvo Srbije u gađanju vazdušnim oružjem u B i C programu. Domaćin šampionata je Streljački klub Partizan, a promoter srpska olimpijka Andrea Arsović, prva perjanica crno-belih.


Ovogodišnji šampionat, na kome učestvuju strelci pionirskog, juniorskog i seniorskog uzrasta, će po mnogo čemu biti poseban. Nova disciplina će „debitovati“ na državnom prvenstvu, koji će biti jedan od najmasovnijih do sada. 


U prvom planu šampionata su nadmetanja u tradicionalnoj disciplini nacionalnog programa - gađanje serijskom vazdušnom puškom u sve tri kategorije. Međutim, prvi put u okviru Prvenstva Srbije je i nova disciplina – vazdušni pištolj za pionire i pionirke. Najmlađi strelci se nikad do sada se nisu nadmetali za titule prvaka Srbije pištoljem.


Organizatori su obezbedili vredne nagrade najuspešnijim učesnicima. Klubovi koji osvoje ekipne titule šampiona države u pionirskoj konkurenciji, će dobiti po pušku, odnosno pištolj renomiranog proizvođača takmičarskog oružja „Fajnverkbau”. Prvacima u seniorskoj i juniorskoj kategoriji namenjene su robne nagrade.


Put do medalja i nagrada neće biti nimalo lak, jer konkurencija će biti žestoka. Prijavljeno je oko 400 strelaca iz 50 klubova. Najmasovnije će biti nadmetanje pionira puškom, u kome će startovati 141 strelac.  


Vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke gađaće 60 devojčica i dečaka, što je, uzimajući u obzir činjenicu da je reč o novoj disciplini, zavidan broj i ohrabrenje za budućnost srpskog streljaštva. Streljački savez Srbije je prošle godine motivisao klubove da razvijaju gađanje vazdušnim pištoljem među najmlađim strelcima omogućivši im da kroz Program pomoći nabave ovo oružje po znatno sniženim cenama.


Partizanu su u organizaciji prvenstva pomogli generalni sponzor „Dunav osiguranje“, OOpštinaSavski venac, preduzeća „BPM“, „Fajnverkbau“, kao i Srpski atletski savez, koji je ustupio dvoranu za održavanje takmičenja.


Oba dana bogat takmičarski program počinje u 9 časova.


U subotu će na vatrenu liniju izaći pioniri i pionirke. Svečano otvaranje je u 11 časova i 45 minuta. Proglašenje pobednika i dodela medalja za najuspešnije pojedince i ekipe u gađanju serijskom vazdušnom puškom je u 16 časova. Prvi takmičarski dan završava se u 17.30, kada će biti održano proglašenje pobednika vazdušnim pištoljem.


Strelci juniorskog i seniorskog uzrasta će se u nedelju boriti za medalje serijskom vazdušnom puškom. Proglašenje pobednika u juniorskoj konkurenciji je zakazano za 12.30, a najuspešnijima u nadmetanjima seniorki i seniora medalje će biti dodeljene u 15.30.


Datum: 09.10.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...