BetWorld247

Praznim puškama nišane vize za Rio


Srpski strelci sa praznim puškama dočekuju najvažnije takmičenje u sezoni, Svetsko prvenstvo u Grandi od 6. do 22. septembra, jer zbog propalih javnih nabavki nisu u mogućnosti da obezbede MK municiju za pripreme i najvažnije takmičenje u ovoj godine pošto se na njemu vade i olimpijske vize za Rio 2016.

Na konferenciji za medije u hotelu Union, predsednik Streljačko saveza Srbije Siniša Mašović je ukazao na ozbiljnost situacije za koju nije kriva streljačka organizcija:
- Imamo ogroman potencijal, strelce koji su dokazali na ovogodišnjim Svetskim kupovima da spadaju u svetski vrh, ali smo sada došli u veoma opasnu situaciju da  ne možemo da im obezbedimo elementarne uslove za pripreme i što je najgore ni za takmičenje u Granadi.

Poštovali smo sve zakonske propise, ali je prva javna nabavka za MK municiju propala jer se nije javio ni jedan uvoznik. Imamo novac, ali u  ovoj vrsti posla nema velike zarade i niko se ne otima  za tender i zaista ne znamo kako ćemo ovaj ogroman problem da rešimo. I ono što smo dobili kao sponzorstvo od najboljeg proizvođača MK municije u svetu engleskog "Ilija" ne možemo da uvezemo, jer je propala javna nabavka. U petak na sednici Upravnog odbora SSS pokušaćemo da nađemo rešenje. Imamao izvanrednu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta i Olimpijskim komitetom Srbije, zahvaljujem im se još jednom na izuzetnoj podršci streljačkom sportu bez koje ne bismo opstali. Lično, smatram da bi nekim podzakonskim aktom trebalo rešiti specifičnosti sporta i kulture, jer javana nabavka za neku kapitalnu investiciju nije isto kao za municiju koja je za nas sportski rekvizit...

Na tri ovogodišnja Svetska kupa u Fort Beningu, Minhenu i Mariboru, srpski strelci su osvojili osam medalja - dve zlatne, dve srebrne i četiri bronzane. Sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović je još jednom čestitao strelcima, trenerima i članovima stručnog štaba na ovom uspehu i naglasio:
- Posebno raduje nekoliko dobrih rezultata mladih strelaca. Andrija Milovanović, niški olimpijac za Olimpijske igre mladih u Kini, je osvojio 14. mesto u konkurenciji preko 130 seniora u Minhenu, iako je još kadet i vazdušnom puškom oborio državni omladinski rekord. Ne idemo na poslednji Svetski kup početkom jula u Peking, ali ćemo od 11. do  20. jula biti na prpremama u Granadi i učestvovati na "Velikoj nagradi kralja Huana Karlosa" na strelištu na kome će se održati Prvenstvo sveta. Ne mogu da kažem koliko ćemo osvojiti medalja i olimpijskih viza, ali verujem u ovu generaciju koja ima ogroman potencijal.

Milutin Stefanović je osvojio dve medalje - srebro u Fort Beningu i bronzu u Minhenu, obe vazdušnom puškom i bio je "džoker iz rukava" novog sportskog direktora Srećka Pejovića.
- Hvala njemu i stručnom štabu što su verovali u mene - rekao je 29 - godišnji kragujevački as Milutin Stefanović koji je ove sezone debitovao u Svetskim kupovima.- Imam podosta godina, a malo vremena da stignem  u broju medalja neke kolege iz reprezentacije, moram da žurim i da se mnogo trudim.  Sada dolaze pripreme za Granadu koja je za sve nas  najvažnije takmičenje u godini.

Zorana Arunović je "vezala" dve uspešne sezone u Svetskim kupovima: lane pet medalje, ni jedna zlatna, ove godine - dva odličja i od toga jedno zlatno:
- Zlato u Mariboru mi je donelo sigurana plasman u finale Svetskog kupa u Azerbejdžanu u oktobru i prebrinula sam jednu brigu. Bila sam blizu i svetskog rekorda finala, ali se nisu baš sve kockice uklopile. Druge dve  brige su tek na redu: juriš na medalje i olimpijski vizu u Granadi i sada predstoji leto puno rada...

Damir Mikec je prošle sezone nekoliko puta ispadao za krug ili dva iz finala a i kada se plasirao u završnicu ostajao je bez trofeja:
- I ove godine sam u Minhenu bio četvrti MK pištoljem, ali sam konačno prekinuo niz malera zlatom u Mariboru. Mnogo mi znači ta medalja, vratila mi je samopouzdanje, imam dodatni motiv da se dobro priremim za Prvenstvo sveta. Dobro je i što ćemo trenirati na strelištu na kome ćemo se boriti za svetske medalje i olimpijske vize.

Andrea Arsović se zahvalila na podršci Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije, ali i novinarima  koji su, kako je naglasila "lepo pisali i govorili i bili uz strelce na tri Svetska kupa ove godine":
- Za mene je bronzana medalja u Minhenu  - zlatna. Posle šest finala vazdušnom puškom kada sam ostajala bez odličja, konačno sam ga osvojila i to u najjačoj konkurenciji u istoriji Svetskih kupova sa blizu 150 takmičarki. U Mariboru mi se pokvarila puška i nisam ponovila rezultat iz Minehena.  Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo i na Prevenstvo sveta u Granadi  pokažemo šta umemo...

Jelena Arunović, trener reprezentacije i Zorane Arunović je iznela interesantan podatak:
- Na Svetskim kupovima su nas inostrani treneri pitali kako u ovakvim katastrofalnim uslovima, bez objekata, uspevamo da stvaram dobre strelce i da smo uz rame sa velesilama Kinom, Indijom, Nemačkom, Francuskom... Ovi rezultati nisu maksimum koji može da pruži reprezentacija i to će se pokazati već u Granadi.

Dragan Donević, trener reprezentacije i Andree Arsovićć u Partizanu je naglasio:
- Imamo odličan program sportskog direktora Srećka Pejovića i nadam se da nam ga neće pokvariti nedostatak MK municije. Ako budemo radili kako treba, siguran sam da ćemo se radovati prvim olimpijcima i svetskim trofejima posle Šampionata sveta.
Siniša Mašović se zahvalio strelcima, streljačkim radnicima, pojedincima i kolektivima koji su se uključili u akciju Streljačkog saveza Srbije za pomoć poplavljenima i pohvalio i mlade strelce koji su na turniru "Olimpijske nade" u Plzenu prošle sedmice svojili dva srebra.

Konferenciji za medije prisusustvovali su i generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković, samostalni stručni saradnik u SS Bojana Nikolić,  generalni sekretar SS Beograda Dragan Milisavljević, brojni sportski radnici i prijatelji streljačkog sporta.

Trofeje na tri Svetska kupa ove godine osvojili su - u Fort Beningu dva srebra: Ivana Maksimović i Milutin Stefanović -oboje vazdušnom puškom i dve  bronze: Zorana Arunović - vazdušni pištolj i Andrija Zlatić - MK pištolj, u Minhenu bronza: Andrea Arsović vazdušnom puškom i Mariboru dva zlata: Zorana Arunović -vazdušni pištolj i Damir Mikec - MK pištolj i bronza: Milutin Stefanović - vazdušna puška.


a
Datum: 26.04.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...