x

Rukometaši Radničkog overili Superligu

Rukometaši Radničkog overili Superligu Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su dosanjali san započet osnivanjem kluba 2016. godine i plasirali se u Arkus Superligu pobedom nad ekipom Hajduk Veljka na neutralnom terenu u Nišu rezultatom 26:23, poluvreme 14:10.


Važnost utakmice i njen ulog su sputale ruke igračima obe ekipe, pa su utakmicu počeli nervozno i sa mnogo grešaka. Kragujevčani stiču početnu prednost (1:4, 8.min) sa po dva pogotka večeras najefikasnijih Vukovića i Prodanovića. Čvrstom igrom u odbrani, potpomognuti odličnim Gemaljevićem na golu održavaju razliku sve do 18. minuta kada Negotinci smanjuju na samo gol razlike (7:8). Nakon minuta odmora, izabranici šefa struke Matića pojačavaju ritam, vraćaju pomenutu razliku na svoj konto i na poluvreme odlaze sa solidnom prednošću i vođstvom 14:10.


Na startu drugog dela igre, Radnički kreće silovito i za samo 6 minuta stiče kapitalnu prednost (11:17, 36.min) i kada se činilo da će več tada prelomiti utakmicu u svoju korist,nakon par grešaka iskuni igrači Hajduk Veljka se vraćaju u igru i smanjuju rezultat na neizvesnih 2 razlike (15:17, 41.min). Radnički pojačava tempo i vezanim golovima Kneževića ponovo stiče 5 golova prednosti (17:22, 51.min), no ni to nije slomilo upornog protivnika koji se ponovo približava (20:22, 54.min). U tim trenucima na scenu stupa iskusni čuvar mreže Dušan Petrović, koji sa dva odbranjena sedmerca uvodi svoju ekipu u mirnu zonu i rutinski završetak utakmice, koju oni znalački privode kraju rezultatom 26:23, što je bio znak za veliko i zasluženo slavlje tima iz srca Šumadije.


Radnički je vodio celu utakmicu ne dozvolivši protivniku da ih rezultatski ugrozi i opšti je utisak da će Kragujevčani sa pravom nastupati u eliti srpskog rukometa. 


U redovima Hajduk Veljka najefikasniji su bili: Andrijević, Topalović i Ćirić sa po 5 pogotka, dok su kod novog superligaša golgeterski najraspoloženiji bili Nemanja Vuković sa 8 postignutih golova, a u stopu ga je pratio Miloš Prodanović sa 6 uspešnih šuteva na protivnički gol.


Igrač utakmice: Nemanja Vuković (Radnički)

RK Hajduk Veljko – RK Radnički: 23:26 (10:14)

Niš: Hala “OŠ Miroslav Antić”.
Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić 
Sedmerci: Hajduk Veljko 5 (3), Radnički 4 (3)
Isključenja: Hajduk Veljko 24 min, Radnički 20 min


Hajduk Veljko: Simić, Kerkez, Andrijević  5, Stevanović , Stojanović (15 odbrana), Topalović 5, Genčić , Rajković, Petrović 3, Ćirić 5, Pavić 3, Laović, Oljača, Lapadatović 2.


Radnički: Gemaljević (10 odbrana), Stošić, Barudžić 4, Ristić 1, Mutavdžić, Petrović (5 odbrana), Stanojević, Knežević 2, Stevanović, Đerić, Stanojev, Bogdanović 3, Jovanović, Utvić 2, Vuković 8, Prodanović 6.


Takmičenje u Arkus Superligi Srbije počinje u subotu 3.oktobra.


Datum: 20.09.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...