Krstaši ili Lozničani – odluka pada u Smederevu

Sve je spremno za majstoricu! Grad Smederevo, poslednja prestonica srpske srednjovekovne države, čemu svedoče i bedemi jedne od najvećih tvrđava u Evropi, iznedriće novog šampiona Super lige Srbije u boksu 2020. Nakon dva finalna okršaja između između BK “Radnički” Beograd i BK Loznica koji su održani u kultnim halama ovih klubova (Crveni krst i Lagator) iza kojih stoji tradicija i bogata istorija uspeha, rezultat je ostao izjednačen 1:1, što je ovaj duel odvelo u majstoricu. Treći odlučujući susret finala Bokserske lige Srbije 2019/20. pod pokroviteljstvom MTS-a biće održan 19. septembra 2020. u Smederevu na centralnom gradskom Trgu sa početkom od 19 časova uz direktan TV prenos na TV Arena.


Pandemija korona virusa zamrznula je ovogodišnja evropska i svetska takmičenja, borilišta na međunarodnoj sceni srpski bokseri su zamenili isključivo domaćim i to kada su uslovi dozvoljavali, a koje diktira zdravstvena slika na nivou države usled krize izazvane COVID-om 19. Nakon nekoliko meseci odlaganja i početaka koji bi bili prekinuti i prolongirani kada se uslovi za to stvore, stiglo se do poslednjeg čina Super lige Srbije. Prva dva meča između Loznice i Radničkog Beograd održana su u praznim halama, bez prisustva publike shodno odredbama Vlade Republike Srbije u sklopu borbe sa virusom korona.


Iako glavni akteri u ringu nisu mogli stupiti u interakciju sa publikom, iako su ostali uskraćeni za tu dodatnu energiju koja je ogroman pokretač i dodatna snaga, koja često zna da presudi pobednika, timski duh i atmosfera u timovima su ostali isti, na visokom nivou doslednom finalistima Bokserske lige Srbije.

 

"Nije bilo lako organizovati se u ovim teškim vremenima, održati nas boksere na okupu, motivisati da svakodnevno treniramo u vreme kada je opšta nepoznanica šta donosi dan ili noć usled pandemije virusa korona. U svim i lepim i teškim vremenima postoje ljudi koji odskaću, koje nazivamo herojima, jer oni bez obzira na sve idu dalje do konačnog cilja, takvi smo i  bokseri“ – rekao je Veljko Gligorić uzdanica BK "Radnički" Beograd.

 

Mlada nada naše boks scene, perjanica BK Loznica Semiz Aličić smatra da će u majstorica biti neizvesna do samog kraja.  


“Majstorica nam donosi jedan uzbudljiv meč, sa izjednačenim odnosom snaga na terenu. Nijanse će presuditi i lansirati novog šampiona Srbije u bokserskom ligaškom takmičenju za 2019/20. Ko god da to bude, zaslužno će nositi naslov šampiona" – zaključio je mladi Semiz.


Datum: 18.09.2020. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...