x

Kuglaški spektakl u centru Beograda

Kuglaški spektakl u centru Beograda Foto: ASS

Večeras se u „srcu“ Beograda, na Trgu Republike održao do sada neviđeni spektakl. U sklopu promocije Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22 uz učešće dvojice najboljih takmičara današnjice - Amerikanaca Rajana Krauzera i Džoa Kovača.

Planetarni šampionat biće najveće organizovana sportska manifestacija ikada na našim prostorima, te je današnji događaj ispraćen na svetskom nivou.

Ministar za omladinu I sport, Vanja Udovičić je svojim hicem otvorio ovo takmičenje, uz društvo predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića I direktora Slobodana Brankovića.

Pored olimpijskog I svetskog šampiona na mitingu “Dobaci do…22” učestvovalo je još pet takmičara: Elen Zornić, Dino Tumbul, Veljko Nedeljković, Bogdan Zdravković I Kemal Mešić.

Najdominantiji bio je olimpijski prvak Rajan Krauzer, koji je oduševio Beograđane sa fantastičnom daljinom od 22.59 metara, drugi je bio Džo Kovač sa 20.61 m, a treći Kemal Mešić iz BIH sa 19.34 m. 

Ispred spomenika knezu Mihajlu postavljena je konstrukcija za bacanje kugle po svim pravilima I standardima Svetske atletike. Ceo ambijent obogatio je poligon za naše najmladje prolaznike, a zbog situacije sa virusom Covid-19 omogućen je I prenos mitinga uživo.

Datum: 18.09.2020. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...