x

Radnički dočekuje Niš pred praznim tribinama Jezera

Radnički dočekuje Niš pred praznim tribinama Jezera Foto: SPD Radnički

Posle uspešnog starta sezone i trijumfa na „vrućem“ terenu u Subotici, odbojkaše Radničkog u subotu od 18 časova, u „SBB hali Jezero“, očekuje duel sa aktuelnim vicešampionom Srbije, ekipom Niša. U skladu sa postojećim epidemiološkim merama koje važe na teritoriji Republike Srbije, predstojeća utakmica u „SBB hali Jezero“ biće odigrana bez prisustva publike.  


Kragujevčani su novu sezonu u Super ligi Srbije započeli na željeni način – trijumfom na tradicionalno neugodnom gostovanju subotičkom Spartaku. Bitka u hali „Dudova šuma“ trajala je punih pet setova, a na kraju je presudilo iskustvo i kvalitet igrača Radničkog, koji su u odlučujućim momentima utakmice uspeli da sačuvaju „hladne glave“ i reše meč u svoju korist.


Poučeni iskustvom iz prethodnih sezona, znali smo da nas u Subotici očekuje teško gostovanje i „vruć teren“, na kome je uvek bilo teško osvajati bodove. Dobro smo otvorili utakmicu i dobili prvi set, ali smo potom upali u probleme. Srećom da ove sezone u svom sastavu imamo igrače koji su u stanju da se nose sa velikim psihološkim pritiskom, tako da smo uspeli da se dignemo i prelomimo meč u petom setu. Nakon utakmice rekao sam igračima da treba da uživaju u ovoj pobedi jer je velika stvar dobiti jednu zvaničnu utakmicu nakon šest meseci pauze. Koliko je ovaj trijumf značajan, dovoljno govori podatak da smo jedina ekipa u ligi koja je osvojila bodove na gostujućem parketu u prvom kolu. Pred nama je dug put, ali idemo korak po korak, dobro treniramo i nadamo se najboljem u nastavku takmičenja, osvrnuo se na proteklo gostovanje u Subotici trener kragujevačkog tima Dragan Kobiljski.


Pobeda u Subotici svakako predstavlja odličan šlagvort za predstojeću premijeru u „Jezeru“ protiv ekipe Niša. Aktuelni vicešampion Srbije je tokom leta ostao bez glavne osovine u prošloj sezoni - tandema Ikbari-Keita, a njihov odlazak trebali bi da nadomeste Musa Kone, primač servisa iz Malija i jedan od najperspektivnijih iranskih odbojkaša, korektor Bakari Sadat.

Nišlije su novu takmičarsku sezonu u Super ligi Srbije započele trijumfom protiv požarevačkog Mladog radnika, a u Kragujevac dolaze sa željom da se prikažu u što je moguće boljem svetlu i pokušaju da iznenade domaćina.


Niš je jedna izuzetno kvalitetna ekipa, koja je prošle sezone bila vicešampion države. Imali smo priliku da odigrano dve prijateljske utakmice sa njima u toku pripremnog perioda, i u obe smo bili bolji, mada to nije realan pokazatelj odnosa snaga. Njima se u međuvremenu priključio još jedan kvalitetan igrač na poziciji korektora, koji je dodatno podigao kvalitet njihove ekipe. Svesni smo da nas očekuje težak meč u subotu, ali se pripremamo maksimalno ozbiljno, atmosvera u ekipi je odlična i svi se nadamo povoljnom rezultatu, najavio je predstojeći meč sa Nišlijama korektor Kragujevčana Irfan Hamzagić.


Nažalost, postojeća situacija sa koronavirusom uslovila je zabranu okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, pa će tako predstojeći duel odbojkaša Radničkog i Niša biti odigran bez prisustva publike. Veliki je to hendikep za ljubitelje odbojke u gradu na Lepenici, ali i za same igrače kragujevačkog tima, koji su navikli na značajnu podršku sa tribina „ Jezera“.  


Korona je napravila veliki problem dvoranskim sportovima. Ne treba zaboraviti da je protekla odbojkaška sezona u Srbiji prekinuta sredinom marta i da od tada nije bilo zvaničnih utakmica. Sigurno da će nam nedostajati podrška naše publike, posebno ako se uzme u obzir činjenica da smo u prošloj sezoni bili najgledaniji tim u Super ligi. Ipak, najvažnije u ovom trenutku je da se odbojka igra, a što se publike tiče, bićemo strpljivi i sačekaćemo da se čitava ova situacija sa koronavirusom stabilizuje, kako bismo ponovo mogli da računamo na podršku naših vernih navijača, konstatuje Vladimir Jekić, sportski direktor Radničkog.


Datum: 17.09.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...