x

Elektronska meta novi podsticaj za strelce iz sela Mesarci

Elektronska meta novi podsticaj za strelce iz sela Mesarci Foto: SSS

Predstavnici Streljačkog saveza Srbije posetili su danas klub Sava iz mačvanskog sela Mesarci u opštini Vladimirci.


Delegacija SSS, u kojoj su bili šef stručnog štaba Dragan Donević i trener u stručnom štabu Ivan Manojlović, je klubu Sava predala elektronsku metu proizvođača „Sius“, koju je Streljački savez Srbije dobio kao nagradu za drugo mesto naše kadetske reprezentacije vazdušnom puškom u Evropskoj ligi mladih 2019. SSS je za srebro dobio dve mete, a po odluci Upravnog odbora one su dodeljene na korišćenje Savi i Oku sokolovom iz Kosjerića.


Goste iz Streljačkog saveza su, između ostalih, dočekali predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić i članovi kluba sa trenerom Ljubišom Jovanovićem.


-Upravni odbor je mete dodelio klubovima koji su poslednjih godina napredovali, kako bi dobili podsticaj za još bolji rad – kaže Dragan Donević.– Savez je prepoznao da klub iz Mesaraca ima potencijal, da ovde postoji veliki entuzijazam. Sava je mlad kolektiv, osnovan 2018.godine, ali postiže sve bolje rezultate, pre svega u disciplinama pištoljem. U svojim redovima ima i mladog reprezentativca, Zlatomira Markovića, koji je učestvovao i u Evropskoj ligi mladih vazdušnim pištoljem.


Donević ističe da su predstavnici SSS imali priliku da se uvere da se u Mesarcima stvara sve bolja baza za budućnost srpskog srpskog streljaštva. Mesarci,selo u kome živi nekoliko stotina stanovnika, ima streljanu.


-Praktično sva deca iz Mesaraca i mnogo mladih iz okolnih mesta se bave streljaštvom, a Sava je po rezultatima trenutno najbolji klub u Opštini Vladimirci – dodaje Donević.


Ljubiša Jovanović, trener kluba, podvlači da podrška lokalne samouprave ima značajan udeo u dobrim rezultatima.


-Uz pomoć Opštine Vladimirci, deo Doma kulture u Mesarcima je preuređen u streljanu. Opština nam izlazi u susret da našim takmičarima obezbedimo dobre uslove za rad i da omasovimo streljaštvo– ističe Jovanović, koji se zahvalio i Streljačkom savezu Srbije.– Jedan od ciljeva je i da uskoro konkurišemo i za organizaciju većih takmičenja.


Datum: 17.09.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...