Divovi nad Beogradom

Dan uoči „Dobaci do...22“ atletskog bacačkog mitinga, održan je radni doručak sa medijima na terasi sa prelepim pogledom na Beograd u hotelu „Crystal“. Tom priikom pridružili su se naši gosti olimpijski i svetski šampioni u bacanju kugle.


Prisutne su pozdravili predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković.


Ovo je prva u seriji radionica koje ćemo organizovati u periodu do početka Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd 22, a na kojima ćemo prezentovati atletske discipline iz sportskog, ali i iz medijskog ugla. Sa više tehničkih detalja predstavnike medija  upoznao je Marko Ristov, Komesar za sudjenja SAS.


Prva disciplina za upoznavanje je Bacanje kugle. To je jedna od najstarijih disciplina i jedna od pet disciplina na prvim atletskim takmičenjima. Interesantno je da je sadašnja težina kugle (7.260 kg) za seniore, nastala u jednom engleskom vojnom logoru, pronalaskom baruta, kada je neko uzeo topovsko đule I bacio ga u daljinu bez upotrebe topa. Svetski rekord na otvorenom je u vlasništvu Rendija Barnsa – 23.12 m, dok je u dvorani rekorder Rajan Krauzer sa 22.60 m. Državni rekord na otvorenom u Srbiji drži Dragan Perić sa daljinom od 21.77 m, dok je u dvorani rekorder Armin Sinančević sa 21.13 m. 


Rajan Krauzer je imao samo lepe reči o srpskoj prestonici.


„Prvi put sam u Beogradu i stvarno sam oduševljen, zadivljen sam pogledom na Hram Svetog Save iz hotela Crystal.  Srećan sam i jedva čekam da se takmičim. Svi su vrlo ljubazni, a hranom smo posebno zadovoljni. Videli smo i Trg Republike gde će se održati miting i nadamo se da ćemo ljudima na što bolji način prikazati ovu disciplinu. Takođe, drago mi je da će se ovde održati Svetsko prvenstvo u dvorani 2022. godine“, istakao je Rajan Krauzer.


Kovač se osvrnuo na svoju izjavu datu posle Dohe kada je rekao da mu je supruga zabranila da jede sendviče, otud i pitanje sportskih novinara da li je u Beogradu uspeo da proba neke lokalne sendviče.


„Moja supruga je ovde takođe i moram da pazim šta pričam (smeh), bili smo sinoć na lokalnoj hrani, ali jeli smo ćevape, sviđa mi se hrana zaista... Mi moramo da jedemo da budemo veliki i zato nam je hrana jako ukusna“.


O dvojici takmičara i nesuđenih suparnika u četvrtak, Kolašinac je imao samo lepe reči.


„Mislim da će biti iznenađeni koliko ih ljudi poznaje u Srbiji i koliko će navijati za njih. Što se mene tiče, moram reći da nisam mnogo trenirao zbog čitave situacije oko korona virusa, i juče sam odlučio da se neću takmičiti, ali ću biti tu da podržim ove momke“, kaže Kolašinac.


Zbog situacije sa virusom Covid-19, za sve ljubitelje kraljice sportova omogućili smo uživo prenos bacačkog atletskog mitinga koji će biti održan 17. septembra na Trgu Republike sa početkom u 18h.
Time Line događaja:

Atletski miting u bacanju kugle „Dobaci do...“

Trg Republike, 17.09.2020.

-18:00 - Početak

-18:00 – 20:00  - početak atletskog poligona za decu

-18:05 – 19:00  - Početak zabavnog dela programa

-19:00 - Kraj zabavnog programa. Početak zagrevanja takmičara

-19:05 – 19:40  - Intervjuisanje javnih ličnosti i sportista

-19:47 – 19:50 - Nastup plesne grupe Kreativa

19:50 – 19:55  - Predstavljanje takmičara na centralnoj bini

-20:00 - Početak mitinga


Datum: 16.09.2020. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...