x

Divovi nad Beogradom

Dan uoči „Dobaci do...22“ atletskog bacačkog mitinga, održan je radni doručak sa medijima na terasi sa prelepim pogledom na Beograd u hotelu „Crystal“. Tom priikom pridružili su se naši gosti olimpijski i svetski šampioni u bacanju kugle.


Prisutne su pozdravili predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković.


Ovo je prva u seriji radionica koje ćemo organizovati u periodu do početka Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd 22, a na kojima ćemo prezentovati atletske discipline iz sportskog, ali i iz medijskog ugla. Sa više tehničkih detalja predstavnike medija  upoznao je Marko Ristov, Komesar za sudjenja SAS.


Prva disciplina za upoznavanje je Bacanje kugle. To je jedna od najstarijih disciplina i jedna od pet disciplina na prvim atletskim takmičenjima. Interesantno je da je sadašnja težina kugle (7.260 kg) za seniore, nastala u jednom engleskom vojnom logoru, pronalaskom baruta, kada je neko uzeo topovsko đule I bacio ga u daljinu bez upotrebe topa. Svetski rekord na otvorenom je u vlasništvu Rendija Barnsa – 23.12 m, dok je u dvorani rekorder Rajan Krauzer sa 22.60 m. Državni rekord na otvorenom u Srbiji drži Dragan Perić sa daljinom od 21.77 m, dok je u dvorani rekorder Armin Sinančević sa 21.13 m. 


Rajan Krauzer je imao samo lepe reči o srpskoj prestonici.


„Prvi put sam u Beogradu i stvarno sam oduševljen, zadivljen sam pogledom na Hram Svetog Save iz hotela Crystal.  Srećan sam i jedva čekam da se takmičim. Svi su vrlo ljubazni, a hranom smo posebno zadovoljni. Videli smo i Trg Republike gde će se održati miting i nadamo se da ćemo ljudima na što bolji način prikazati ovu disciplinu. Takođe, drago mi je da će se ovde održati Svetsko prvenstvo u dvorani 2022. godine“, istakao je Rajan Krauzer.


Kovač se osvrnuo na svoju izjavu datu posle Dohe kada je rekao da mu je supruga zabranila da jede sendviče, otud i pitanje sportskih novinara da li je u Beogradu uspeo da proba neke lokalne sendviče.


„Moja supruga je ovde takođe i moram da pazim šta pričam (smeh), bili smo sinoć na lokalnoj hrani, ali jeli smo ćevape, sviđa mi se hrana zaista... Mi moramo da jedemo da budemo veliki i zato nam je hrana jako ukusna“.


O dvojici takmičara i nesuđenih suparnika u četvrtak, Kolašinac je imao samo lepe reči.


„Mislim da će biti iznenađeni koliko ih ljudi poznaje u Srbiji i koliko će navijati za njih. Što se mene tiče, moram reći da nisam mnogo trenirao zbog čitave situacije oko korona virusa, i juče sam odlučio da se neću takmičiti, ali ću biti tu da podržim ove momke“, kaže Kolašinac.


Zbog situacije sa virusom Covid-19, za sve ljubitelje kraljice sportova omogućili smo uživo prenos bacačkog atletskog mitinga koji će biti održan 17. septembra na Trgu Republike sa početkom u 18h.




Time Line događaja:

Atletski miting u bacanju kugle „Dobaci do...“

Trg Republike, 17.09.2020.

-18:00 - Početak

-18:00 – 20:00  - početak atletskog poligona za decu

-18:05 – 19:00  - Početak zabavnog dela programa

-19:00 - Kraj zabavnog programa. Početak zagrevanja takmičara

-19:05 – 19:40  - Intervjuisanje javnih ličnosti i sportista

-19:47 – 19:50 - Nastup plesne grupe Kreativa

19:50 – 19:55  - Predstavljanje takmičara na centralnoj bini

-20:00 - Početak mitinga


Datum: 16.09.2020. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...