Dušan Petrović u dvostrukoj ulozi u Radničkom

Foto: SPD Radnički
 
 

U savremenom rukometu, jedna od najbitnijih poluga u timu je čuvar mreže. Da bi spremno dočekao sve ono što sledi u narednom periodu, RK Radnički je obnovio saradnju sa Dušanom Petrovićem ( 33), izdankom kragujevačke škole rukometa, koji će svojim talentom, višegodišnjim stažom i smirenošću doprineti ostvarenju predviđenih ciljeva.


Iako prethodne sezone nije igrao u Radničkom, Dušan nikad nije ni otišao. Bio je angažovan u radu sa golmanima, a nakon jednogodišnjeg boravka u Moravi opet je sa nama. Bivši kapiten Radničkog, golman sa ogromnim superligaškim iskustvom i smatram da ćemo njegovim dolaskom imati jedan od najboljih tria čuvara mreže. Radiće i dalje sa golmanima svih uzrasta i Dule je neko na koga računamo na duže staze u klubu, istakao je direktor RK Radnički Stavro Rašković.


Petrović je kao i većina dečaka njegovog godišta počeo da trenira rukomet sa 10 godina u rodnom gradu, a u karijeri je pored Radničkog nastupao i za Spartak-Vojput iz Subotice, Dinamo iz Pančeva i Moravu iz Velike Plane.


Izuzetno mi je drago što sam ponovo u Radničkom, ovog puta u dvostrukoj ulozi-kao čuvar mreže i kao trener golmana svih selekcija kluba. Ne sumnjam da ćemo kroz baraž izboriti ulazak u super ligu Srbije i tako vratiti Radnički i Kragujevac na rukometnu mapu Srbije, na mesto na kom je bio i koje mu po kvalitetu pripada. Smatram da je prelazni rok odlično odrađen, posebno mi je drago što se i Janko Gemaljević vratio i što ćemo zajedno sa Ognjenom Jovanovićem činiti golmanski tandem sledeće sezone. Ubeđen sam da će Radnički biti veliko iznenađenje u narednoj sezoni i da će SBB hala Jezero biti tvrd orah za sve ekipe, najavio je povratak u Radnički Dušan Petrović.


Dušan je overio jednogodišnju vernost Radničkom.


Datum: 14.09.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...