x

Juniori na međunarodnoj sceni posle polugodišnje pauze

Juniori na međunarodnoj sceni posle polugodišnje pauze Foto: BSS

Pandemija virusa Covid 19 otkazala je ili odložila mnogobrojne badminton događaje u svetu. Ipak, i u novonastalim okolnostima, koji podrazumevaju rigorozne mere predostrožnosti, međunarodna scena je počela polako ali sigurno da se budi. Tako će od 11. do 13. septembra 2020. u Mirni biti održan tek drugi turnir Svetskog juniorskog kupa u Evropi posle gotovo šestomesečne pauze. TEM Slovenia Junior International 2020, okupiće 200 takmičara iz 20-tak zemalja, među kojima će biti i sedmoro srpskih reprezentativaca. Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Ivan Kovačević, Vanja Rašeta, Marija Sudimac, Sara Lončar i Anđela Vitman, predvođeni s klupe glavnim i pomoćnim trenerom badminton reprezentacija Srbije, Milanom Barbirom, odnosno Nikolom Mijačićem, imaće priliku da na delu pokažu plodove napornog i sveobuhvatnog rada u toku iznuđene višemesečne takmičarske pauze, ujedno i da testiraju trenutnu formu pred Evropsko prvenstvo za juniore koje je planirano da se održi u novembru u Finskoj.


Led na prestižnom juniorskom turniru u Sloveniji probiće Sudimčeva i novopečeni rerezentativac Srbije, Ivan Kovačević, koji je prethodnih godina nastupao pod zastavom Francuske. Srpski mešoviti dubl će se od 9,30 č boriti za plasman u drugo kolo sa španskom kombinacijom Pelejo Pinto, Kandela Akros. Sat vremena kasnije u istoj konkurenciji ogledaće se još dva naša miksa. Tomić i Vitmanova, četvrti nosioci, u prvom kolu odmeriće snage sa Slovencima Rokom Kuprivecom i Spelom Alič, dok će se Lukić i Lončareva za proboj među 16 najboljih parova boriti protiv Francuza Natan Bege i Malije Hoareau. Od 11,50 č Kovačević će u prvom kolu muškog singla igrati sa domaćim takmičarem Nikom Zupančićem, a Rašeti će u istoj rundi ove konkurencije rival od 12,50 č biti Italijan Alesandro Vertua. Na startu takmičenja u muškom dublu Kovačević i Tomić sastaće se od 14,20 č sa Borisom Karpjakom i Peterom Radočijem iz Slovačke, dok će Lukić i Rašeta ukrstiti rekete od 14,50 č sa, takođe Slovacima, Andrejom Antoškim i Simeonom Sučijem. 


Za plasman u osminu finala ženskog singla Lončereva će od 15,30 č igrati sa pobednikom meča između Slovakinje Katarine Hladove i Slovenke Line Pipan, dok će se drugi nosilac Sudimčeva, koja je lane na ovom turniru prigrabila srebro u ženskom singlu i zlato u mešovitom dublu sa Tomićem, u drugom kolu sastati sa Slovenkom Zojom Novak. Lukić, četvrti nosilac u muškom singlu, preskočiće prvo kolo ove konkurencije. U drugom će od 17,30 č igrati protiv boljeg iz meča između Nemca Nikolaja Stuplića i Slovaka Lukasa Kudlaca. Takmčenje u ženskom dublu počeće dan kasnije. Lončareva i Vitmanova će se za četvrtfinale boriti sa Dankinjama Klarom Lober i Metom Verge.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Sloveniji.


Datum: 11.09.2020. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...