x

Trstenik domaćin jedriličarima

Trstenik domaćin jedriličarima Foto: VSS

Predstojećeg vikenda od 11. do 13. septembra na sportskom aerodromu u Trsteniku će se održati drugi po redu „Blanik kup“, takmičenje u preciznom sletanju jedrilicama.


Organizator Aeroklub „Trstenik“ će ugostiti oko 20 zaljubljenika u ovaj sport, a takmičenje će se održati u dve kategorije – profesionalna (takmičari sa važećom takmičarskom i pilotskom dozvolom i lekarskim uverenjem) i amaterska (takmičari sa završenom  osnovnom jedriličarskom obukom i važećim lekarskim uverenjem).


Prema programu manifestacije za petak 11. septembar je planiran trening, u subotu 12. septembra je takmičarski dan i uveče proglašenje pobednika, a u nedelju 13. septembra nakon druženja piloti napuštaju aerodrom. Takmičenje će se održati u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i uz poštovanje preventivnih mera zaštite i sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19.


Inače, jedriličari AK „Trstenik“ su se nedavno odlično pokazali na 15. Blanik kupu održanom krajem avgusta meseca u Prijedoru na aerodormu Urije. Na ovom takmičenju u preciznom sletanju jedrilicom klub su predstavljali Slobodan Đurović, Dejan Sarić i Aleksa Mladenović, od kojih je Slobodan Đurović zauzeo drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji, a u ekipnom plasmanu su osvojili prvo mesto. 


Piloti jedrilica su ove godine imali državno prvenstvo u julu mesecu u Novom Sadu, a „Blanik kup“ u Trsteniku je odlična prilika da se opet okupe na sportskim aerodromima u Srbiji, naročito na trsteničkom aerodromu koji još od svog nastanka neguje tradiciju sportskog vazduhoplovstva i predstavlja pravu riznicu vazduhoplovaca koji su našli svoj put u različitim vazduhoplovnim sportovima i vazduhoplovnim profesijama. 


Datum: 11.09.2020. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...