Trstenik domaćin jedriličarima

Foto: VSS

Predstojećeg vikenda od 11. do 13. septembra na sportskom aerodromu u Trsteniku će se održati drugi po redu „Blanik kup“, takmičenje u preciznom sletanju jedrilicama.


Organizator Aeroklub „Trstenik“ će ugostiti oko 20 zaljubljenika u ovaj sport, a takmičenje će se održati u dve kategorije – profesionalna (takmičari sa važećom takmičarskom i pilotskom dozvolom i lekarskim uverenjem) i amaterska (takmičari sa završenom  osnovnom jedriličarskom obukom i važećim lekarskim uverenjem).


Prema programu manifestacije za petak 11. septembar je planiran trening, u subotu 12. septembra je takmičarski dan i uveče proglašenje pobednika, a u nedelju 13. septembra nakon druženja piloti napuštaju aerodrom. Takmičenje će se održati u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i uz poštovanje preventivnih mera zaštite i sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19.


Inače, jedriličari AK „Trstenik“ su se nedavno odlično pokazali na 15. Blanik kupu održanom krajem avgusta meseca u Prijedoru na aerodormu Urije. Na ovom takmičenju u preciznom sletanju jedrilicom klub su predstavljali Slobodan Đurović, Dejan Sarić i Aleksa Mladenović, od kojih je Slobodan Đurović zauzeo drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji, a u ekipnom plasmanu su osvojili prvo mesto. 


Piloti jedrilica su ove godine imali državno prvenstvo u julu mesecu u Novom Sadu, a „Blanik kup“ u Trsteniku je odlična prilika da se opet okupe na sportskim aerodromima u Srbiji, naročito na trsteničkom aerodromu koji još od svog nastanka neguje tradiciju sportskog vazduhoplovstva i predstavlja pravu riznicu vazduhoplovaca koji su našli svoj put u različitim vazduhoplovnim sportovima i vazduhoplovnim profesijama. 


Datum: 11.09.2020. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...