Sve spremno za početak Državnog finala Igara

Foto: SIM Srbije
 
 

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije 2020. održaće se u Brzeću, na planini Kopaonik, u periodu od 11. do 27. septembra – saopštili su iz organizacije Sportske igre mladih. Na takmičenju će se naći dečaci i devojčice, koji su u svojim gradovima na turnirima Igara ostvarili plasman u najviši rang takmičenja. 

Finale u svim sportovima, za sve ostale kategorije, u skladu sa Pravilnikom o organizaciji takmičenja, održaće se na sportskim terenima kompleksa „Junior” u Brzeću, a učesnici će biti podeljeni po sportovima, u tri smene. U svakoj od smena očekuje se oko 450 učesnika, a na snazi će biti stroge epidemiološke mere, istaknute i na sajtu www.igremladih.rs, kojih se bezrezervno moraju pridržavati svi učesnici.

U prvoj smeni, od 11. do 13. septembra, nastupiće finalisti u rukometu, Lino između dve vatre, tenisu, stonom tenisu i šahu. Planirano je da u petak, 11. septembra, SIM-ovci doputuju u Brzeće, a subota je dan za takmičenja. U nedelju, 13. septembra, od 10 sati, u završnici Državnog finala, igraće se polufinalne i finalne utakmice, nakon čega slede proglašenje pobednika i dodela medalja.

Isti raspored aktivnosti važi i za ostale dve smene. U drugoj smeni, koja je planirana za period od 18. do 20. i/ili 21. septembra (termin je podložan izmenama zbog planiranog TV prenosa), održaće se finale turnira u malom fudbalu Coca-Cola kup za dečake i devojčice. Utakmice će se igrati 19. septembra, a narednog dana u planu su polufinala i finala i dodela medalja pobednicima.

Biće izuzetno atraktivno poslednjeg vikenda septembra, kada sun a rasporedu odbojka, ulična košarka i odbojka na pesku od 25. do 27. septembra. Glavni dan za takmičenja je 26. septembar, a narednog dana najbolji će se boriti za medalje u polufinalnim i finalnim utakmicama. Odmah nakon toga sledi i proglašenje pobednika i dodela priznanja.

Time će biti kompletiran spisak SIM-ovaca koji su u ovogodišnjoj sezoni Igara pokazali naveće kvalitete i to ne samo na sportskom terenu, već i van njega. Poznato je naime, da na Igrama pobeda i talenat za bavljenje sportom nisu prioritet, već da titulu nose deca koja pre svega pokazuju da su lepo vaspitana, da znaju šta je fer-plej, da vole svoje prijatelje, a poštuju protivnike, da neguju one najlepše ljudske osobine i da su u ovim vremenima, odgovorna prema sebi i prema drugima i da se ponašaju u skladu sa svim pravilima stavljajući zdravlje na prvo mesto.

Podsećanja radi, ovogodišnja sezona Dunav osiguranje Sportskih igra mladih svečano je otvorena u Priboju, a Karavan radosti i prijateljstva posetio je ukupno 27 gradova širom Srbije, gde su organizovana takmičenja u tenisu, stonom tenisu, šahu, odbojci, rukometu, odbojci na pesku, uličnoj košarci i igri Lino između dve vatre. Tokom sezone je održano čak 177 turnira.

Kao i svih prethodnih godina, i ovog puta je najveće interesovanje vladalo za učešće na turnirima u malom fudbalu – Coca-Cola kup za dečake i devojčice. Turniri za dečake rođene 2005. godine i mlađe igrani su u 25 gradova, a turniri za devojčice istog uzrasta – u 10 mesta u našoj zemlji.

Ranije su održana i tri državna prvenstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, čiji je domaćin bio Priboj: u atletici, igri između dve vate i u malom fudbalu za dečake rođene 2009. godine i mlađe.

I pored pandemije koronavirusa, Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije, uspele su da i ove godine okupe decu i da nastave kontunuitet organizacije takmičenja, uz nešto drugačije uslove u odnosu na prethodne sezone. Pridržavajući se striktnih mera i preporuka Kriznog staba Vlade Republike Srbije, u najlepšoj sportskoj priči u 2020. godini, u Srbiji na svim nivoima takmičenja i u organizaciji ostalih aktivnosti, mladi Srbije nastavili su tradiciju uživanja, takmičenja i druženja u najlepšoj sportskoj priči.

Da bi i u ovoj sezoni učesnici maksimalno uživali u svakom segmentu najlepše sportske priče pobrinuli su se dugogodišnji partneri, pokrovitelji i sponzori Igara: predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor – Kompanija Dunav osiguranje, kompanije Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i srpski mediji.

Datum: 10.09.2020. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...