x

Održan memorijal Marko Lazić

Održan memorijal Marko Lazić Foto: SSOSIB

Pojava epidemije korona virusa i preduzete mere onemogućile su sportiste sa invaliditetom našeg Glavnog grada da se početkom aprila tradicionalno okupe na turniru koji je posvećivan čuvanju uspomene na njihovog prerano preminulog drugara Marka Lazića, tako da su to učinili u proteklog vikenda, na sportskim terenima na Adi Ciganliji.


Manifestacija je organizovana uz poštovanje svih preporuka zdravstvenih stručnjaka i kriznog štaba. Učesnici su imali priliku da se nadmeću u nekoliko sportskih aktivnosti : pikado, viseća kugla, bacanje pločica, poligoni za razvoj motorike, šut na gol, bacanje medicinke,.. – simbolično se i time podsećajući da je Marko Lazić, inače prvak Beograda u kuglanju i reprezentativac u golbalu, bio svestrani sportista, dobar čovek, prijatelj i roditelj.


Ovaj događaj je okupio nekoliko desetina Markovih kolega i prijatelja, iz Sportskog kluba slepih „Napredak“, Sportskog udruženja „ Pobednik „ ,bivše učenike škole za slepe „Veljko Ramadanović“ i srednje medicinske škole „Beograd“, predstavnike društava i udruženja „Živimo zajedno“, članove porodice i prijatelje i drugare sa sportskih borilišta – iz svih delova našeg grada.


Organizator ove po mnogo čemu jedinstvene manifestacije je Sportski savez osoba sa invaliditetm Beograda a njegovo održavanje podržao je i omogućio Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.  


Datum: 08.09.2020. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...