Željko Ovuka pobednik ovogodišnjeg Vršac open-a

Foto: VSS

Kada su se sveli rezultati, nakon održana tri takmičarska zadatka i preletenih preko 200 kilometara, na ovogodišnjem takmičenju „Vršac Open“, održanom od 03. do 06. septembra u Vršcu, na prvoj poziciji je zablistalo ime Željka Ovuke iz Kluba slobodnog letenja i biciklizma „Ares“ iz Beograda. Time je on odneo pobedu na prvom kolu lige Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet, što je ujedno bilo ovo takmičenje, ispred odličnih drugoplasiranog Marka Milutinovića i trećeplasiranog Mladena Nikolića iz Sportskog kluba „FlajFit“ iz Beograda. 


Iako je ovo takmičenje realizovano nakon brojnih odlaganja, uzrokovanih situacijom sa pandemijom virusa Covid-19 i nepovoljnim vremenskim uslovima, i iako neuobičajeno sezona je počela u septembru mesecu umesto u martu, ukupno 37 pilota se u Vršcu takmičilo i borilo za što bolji rezultat, kako lični, tako i klupski. Prvog takmičarskog dana je pred pilotima bio zadatak preleta od 42 km, drugog dana zadatak od 100 km i trećeg dana zadatak preleta od 62 km. Četvrtog takmičarskog dana zbog nepovoljnog vetra, nije bilo moguće izvesti takmičarski zadatak, ali prethodna tri su i te kako bila dovoljna da se izdvoje najbolji.


Ekipno su najuspešniji bili piloti Sportskog kluba „FlajFit“ iz Beograda, od kojih su dvojica zauzeli pozicije među prva tri pojedinačno. Drugo mesto je osvojio Paraglajding klub „Golija“ iz Raške i treće mesto KSLiB „Ares“ iz Beograda. Ukupno 13 klubova je uzelo učešće na ovom takmičenju. Uspešno su se takmičili i juniori, kao i jedna dama Tijana Kručičan, koja je, bogata dosadašnjim znanjima i iskustvima u ovom sportu, letela sva tri zadatka i jedina branila boje ženske konkurencije. 


U takozvanoj „fan klasi“ najbolji je bio Goran Đurković iz SPK „Berkut“ iz Vršca, u „sport klasi“ Dejan Valek iz AK „Kumulus“ iz Novog Sada, u „adrenalin klasi“ Marko Milutinović iz SK „FlajFit“ iz Beograda, koji je zauzeo prvu poziciju i među juniorima. 


Prema kalendaru takmičenja Vazduhoplovnog saveza Srbije, pred pilotima paraglajdera u disciplini prelet su još dva kola lige Srbije, koja će se ukoliko prilike dozvole održati u septembru mesecu. Sudeći prema ovom takmičenju, uz dobru organizaciju i dobru motivaciju pilota, uspešnost lige je neminovna, a pred pilotima je nesvakidašnji zadatak da se rezultatski dobro pokažu u ovako specifičnoj sezoni takmičenja. 


Datum: 09.09.2020. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...