x

Prvak je ekipa Pobednik a pobednici su svi učesnici

Prvak je ekipa Pobednik a pobednici su svi učesnici

Tereni za osobe sa invaliditetom na Adi Ciganliji juče su bili domaćini otvorenog prvenstva Beograda u boćanju – na otvorenom, kako zdravstveni radnici i krizni štab preporučuju, i uz primenu svih drugih mera prevencije protiv korona virusa – više desetina najboljih sa prostora našeg grada nadmetali su se za zvanje najboljeg u ovom inače najpopularnijem i najmasovnijem paraolimpijskom sportu na svetu.


Prvenstvo je okupilo ekipe nekoliko postojećih klubova: „Biseri“, „Rode“ itd. takođe i udruženja „Živimo zajedno“, „Pobednik“, „Napredak“ i drugi, i bili su tu sugrađani iz svih delova Grada, pa dok je za najmlađe takmičenje bilo u pojedinačnoj konkurenciji, kod odraslih se čak  17 ekipa sa po tri člana  nadmetalo u dve kategorije, a najuspešniji su bili nagrađeni medaljama.


Kod juniora  najuspešniji su bili zlata medalja Ana Nešković, srebrna Milica Nešković dok je bronza pripala Maksimu Loviću, kod seniora  u jednoj od kategorija pobedila  je ekipa udruženja Živimo zajedno u sastavu Miletić M., Memet B., Mitrović S. ispred ekipe SSOSIB i druge ekipe takođe iz udruženja Živimo zajedno, dok je u drugoj kategoriji  seniora najbolja bila ekipa udruženja „Pobednik“ u sastavu Stanišić M., Stojković M., Vučković Z.,  ispred ekipa „Rode“na 2.mestu i ekipe „Napredak“ na trećem mestu.


Imajući u vidu okolnosti u kojima je takmičenje održano obzirom na trajanje i uslove epidemije, a gledajući broj učesnika, pokazano interesovanje, atmosferu i rezultate, s pravom se može reći da su juče svi učesnici bili stvarni pobednici, a uspešan organizator ove manifestacije bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda dok je njeno održavanje podržao i omogućio grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.


Datum: 28.08.2020. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...