Prvak je ekipa Pobednik a pobednici su svi učesnici

Tereni za osobe sa invaliditetom na Adi Ciganliji juče su bili domaćini otvorenog prvenstva Beograda u boćanju – na otvorenom, kako zdravstveni radnici i krizni štab preporučuju, i uz primenu svih drugih mera prevencije protiv korona virusa – više desetina najboljih sa prostora našeg grada nadmetali su se za zvanje najboljeg u ovom inače najpopularnijem i najmasovnijem paraolimpijskom sportu na svetu.


Prvenstvo je okupilo ekipe nekoliko postojećih klubova: „Biseri“, „Rode“ itd. takođe i udruženja „Živimo zajedno“, „Pobednik“, „Napredak“ i drugi, i bili su tu sugrađani iz svih delova Grada, pa dok je za najmlađe takmičenje bilo u pojedinačnoj konkurenciji, kod odraslih se čak  17 ekipa sa po tri člana  nadmetalo u dve kategorije, a najuspešniji su bili nagrađeni medaljama.


Kod juniora  najuspešniji su bili zlata medalja Ana Nešković, srebrna Milica Nešković dok je bronza pripala Maksimu Loviću, kod seniora  u jednoj od kategorija pobedila  je ekipa udruženja Živimo zajedno u sastavu Miletić M., Memet B., Mitrović S. ispred ekipe SSOSIB i druge ekipe takođe iz udruženja Živimo zajedno, dok je u drugoj kategoriji  seniora najbolja bila ekipa udruženja „Pobednik“ u sastavu Stanišić M., Stojković M., Vučković Z.,  ispred ekipa „Rode“na 2.mestu i ekipe „Napredak“ na trećem mestu.


Imajući u vidu okolnosti u kojima je takmičenje održano obzirom na trajanje i uslove epidemije, a gledajući broj učesnika, pokazano interesovanje, atmosferu i rezultate, s pravom se može reći da su juče svi učesnici bili stvarni pobednici, a uspešan organizator ove manifestacije bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda dok je njeno održavanje podržao i omogućio grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.


Datum: 28.08.2020. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...