Biciklisti poručili - Metar je bitan

Foto: Ulice za bicikliste

Danas se oko 500 biciklista okupilo na Trgu Nikole Pašića i vozilo do zgrade SIV-a odnosno do sedišta MUP-a, sa porukom "Metar je bitan!"


Biciklisti poručuju da  bočno rastojanje od jednog metra prilikom preticanja od strane vozača treba ubaciti u Zakon o bezbednosti saobraćaja i time precizirati postojeće odredbe Zakona.


Trenunti propisi nisu dovoljno precizni i zato ih saobraćajci ne sprovode. To ostavlja vozačima slobodnu interpretaciju da je bezbedno preteći biciklistu i na manjem rastojanju.  


Upravo ova situacija kod biciklista stvara veliki osećaj nesigurnosti, što odvraća  većinu budućih biciklista da počnu da koriste bicikl kao prevozno sredstvo. Jer, da se ne lažemo, Beograd nema adekvatnu biciklističku  infrastrukturu, a kako su biciklisti legitimni učesnici u saobraćaju, vožnja kolovozom za njih je opasna, baš zato što ne postoji regulativa koja vozače motornih vozila obavezuje na metar odstojanja pri preticanju biciklista.  Za razliku od većine drugih uređenih evorpkih metropola. 


Sadržaj dokumenta isključivo je odgovornost organizacije Ulice za bicikliste i ne predstavlja nužno stavove USAID-a, Vlade SAD ili BOŠ-a.   


Datum: 27.06.2020. Autor: UG Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...