x

Evropsko prvenstvo za juniore u Beogradu u septembru

Evropsko prvenstvo za juniore u Beogradu u septembru

Bord Evropske veslačke konfederacije i Organizacioni komitet Evropskog prvenstva za juniore 2020. u Beogradu potvrdili su danas da će ovo takmičenje biti održano 26. i 27. septembra u glavnom gradu Srbije!

Da podsetimo, zbog pandemije koronavirusa, EP za juniore u Beogradu nije moglo da bude održano kako je prvobitno planirano - 30. i 31. maja. Međutim, uz pomoć Svetske veslačke federacije (FISA), a posle obavljenih konsultacija sa članicama Evropske veslačke konfederacije, kao i nadležnim institucijama - državnim i zdravstvenim, odlučeno je da se prvenstvo Starog kontinenta odloži za 26. i 27. septembar.

Veslački savez Srbije i Evropska veslačka konfederacija (EVK) svakodnevno su pratile razvoj situacije u vezi sa pomenutom pandemijom, pa su uz pomoć Vlade Srbije, kao i čelnika grada Beograda, napravili plan da se organizuje EP u skladu sa Smernicama za sprečavanje infekcije, zasnovanim na preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Komisije za sportsku medicinu FISA.

Svaki učesnik šampionata Evrope biće obavezan da popuni Zdravstveni upitnik. Članice EVK su obavezne da potpišu saglasnost, kojom prihvataju odgovornost za svoje timove. Organizacioni komitet EP biće u kontaktu sa članicama EVK za dalje instrukcije u vezi sa podnošenjem svih formulara.

Iako trenutno izgleda da je pandemija koronavirusa pod kontrolom u kontinentalnom delu Evrope, situacija se i dalje budno nadgleda. Uvek postoji mogućnost da se sve promeni nagore, što bi moglo da utiče da održavanje šampionata Starog kontinenta ne bude bezbedno.

Zbog toga EVK i Organizacioni kometet EP i dalje prate situaciju sa pandemijom, pre svega vodeći se preporukama Svetske zdravstvene organizacije i lokalnih vlasti, a sve eventualne promene u vezi sa Smernicama za sprečavanje infekcije biće prosleđene članicama Evropske veslačke konfederacije. 

Datum: 25.06.2020. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...