x

SPD Radnički spremno dočekuje sugrađane u sportskim objektima

SPD Radnički spremno dočekuje sugrađane u sportskim objektima Foto: SPD Radnički

Završetak vanrednog stanja, izazvanog epidemijom Covid-19, SPD Radnički je dočekao spreman kako bi u svojim objektima omogućio sugrađanima, kao i sportskim klubovima iz svog sastava vrhunske uslove za nastavak bavljenja sportom.


Nakon otvaranja „Avantura-Parka“ na radost najmlađih Kragujevčana, renovirano je višedecenijsko kultno mesto okupljanja generacija naših sugrađana-košarkaški teren u Velikom parku, koji sada pruža sve uslove kako profesionalcima, tako i rekreativcima za uživanje u čarima ove magične igre.


Sa ponosom možemo reći da je ovo poslednji objekat koji je rekonstruisan. U celu priču smo krenuli 19. oktobra prošle godine, vrednost  projekta je 175.000 evra, od čega je grad izdvojio 27 hiljada, a ostatak je donirao EUPRO. Može se reći da se nalazimo na kultnom mestu, ne samo za generacije Kragujevčana, jer ovaj teren nije služio samo za bavljenje sportom, ovde se učila hijerarhija u društvu, pravila ponašanja, dešavale su se prve ljubavi i može se reći da u sebi nosi i celokupnu istoriju Kragujevca, istakao je Bojan Ilić, direktor SPD Radnički.


Činjenica koja posebno raduje sve ljubitelje sporta je da je teren stavljen u funkciju par dana nakon zvanične potvrde da će košarkaši Radničkog od iduće sezone nastupati u eliti i da će imati još bolje uslove za nesmetani rad i pripreme, kao i građanstvo koje želi da se bavi sportom i oseti onaj pravi, izvorni duh Kragujevca.


Naglasio bih da je košarkaški teren poprimio sasvim novi oblik. Rekonstruisali smo tribine, uradili modernu kišnu kanalizaciju, stavili novu podlogu, ogradu, reflektore i nove koševe, tako da sada zadovoljava sve najviše svetske standarde i svrstava ga u red najmodernijeg sportskog objekta u gradu, a pritom je zadržao onaj stari šmek i šarm našeg grada, nadovezao se Ilić.


Važno je napomenuti da je košarkaški teren nedavno otvorio ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, nekada i sam prvotimac VK Radnički, bez čije pomoći i angažovanja svega ovoga ne bi bilo. Košarkaški teren u velikom parku je prvenstveno otvoren za građane Kragujevca, decu i rekreativce u nadi i želji da održi tradiciju basketa 3 na 3, druženja i sticanja novih sportskih prijateljstava.


Još jedan sportski objekat na koji su Kragujevčani i SPD Radnički posebno ponosni, je zatvoreni bazen koji je nakon epidemije širom otvorio vrata, kako aktivnim sportistima, tako i Kragujevčanima.


Grad Kragujevac je bio korak ispred ostalih gradova, pa je i pre uredbe Vlade Srbije preduzeo sve mere zaštite nakon epidemije. Na vreme smo poboljšali dezo-barijere, ograničili smo broj kupača na dozvoljeni nivo, rekonstruisali smo u potpunosti četiri svlačionice, u fazi izgradnje su i još dve, tako da svi korisnici mogu biti zadovoljni uslovima koji vladaju na zatvorenom bazenu, poručio je Bojan Ilić, uz napomenu da vaterpolo klub Radnički kao osvajač Kupa Srbije i regionalne A2 lige, klub koji postiže vrhunske rezultate, zaslužuje i vrhunske uslove.


Iako su otvoreni bazeni potpuno spremni za kupališnu sezonu, ona još nije počela, uzrokovana vremenskim neprilikama. Uz sve preduzete mere opreza, očekuje se otvaranje narednog vikenda.


U potpunosti smo spremni za nastupajuću sezonu, jedino oko čega smo zabrinuli je zdrastvena situacija prouzrokovana virusom Covid-19. Tokom prošle godine smo imali značajne investicije na otvorenim bazenima, uloženo je 3,5 miliona dinara za sređivanje tribina da bi se i u tom delu približili najvišim mogućim standardima. Ono što želim da istaknem po ko zna koji put je da grad Kragujevac u potpunosti stoji iza svih naših projekata kao naš osnivač, ali ne samo u materijalnom aspektu već i u ljudskom u povratku na stare staze brenda zvanog Radnički, zaključio je Bojan Ilić, prvi čovek SPD Radnički.


Datum: 15.06.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...