x

Radnički upecao kapitalca: Sa Hamzagićem u lov na trofeje

Radnički upecao kapitalca: Sa Hamzagićem u lov na trofeje Foto: SPD Radnički

Irfan Hamzagić novi je član Odbojkaškog kluba Radnički. 28-godišnji korektor biće glavni adut Kragujevčana u borbi za oba domaća trofeja naredne sezone.

Hamzagić je svoje igračko ime izgradio u Odbojkaškom klubu Novi Pazar. Sa „plavima“ je osvojio dva Kupa Srbije, a nastupao je još i za podgoričku Budućnost, Budvu, turski Torul Genčlik i francuski Kan, a poslednja destinacija bio mu je nemački bundesligaš Eltman.   

Iskreno, nisam imao u planu ostanak u domaćoj ligi, ali nakon što su mi ljudi iz Radničkog predočili svoje ambicije za predstojeću takmičarsku sezonu, odlučio sam da prihvatim ponudu. Drago mi je što ću imati priliku da sarađujem sa trenerom Draganom Kobiljskim, kao i sa mojim nekadašnjim saigračima iz Novog Pazara Srećkom Ristićem i Dušanom Loparom. S obzirom da Radnički ove godine obeležava 75 godina od osnivanja kluba, nadam se da ćemo ovaj vredan jubilej proslaviti kako dolikuje – sa trofejem u rukama, poručio je Hamzagić.    

Dolazak ubojitog korektora samo je potvrdio visoke ambicije Šumadinaca u nastupajućoj sezoni i njhovu želju da se vrate u sam vrh srpske odbojkaške scene. 

Hamzagić je bio želja trenera Dragana Kobiljskog, kome smo dali odrešene ruke u procesu formiranja ekipe za novu sezonu. Radi se o jednom ozbiljnom igraču sa internacionalnim iskustvom i povremenom reprezentativcu, koji je svojevremeno važio za jednog od najboljih korektora u Super ligi. Sigurno je da će njegov dolazak dodatno podići kvalitet ekipe i pomoći nam u realizaciji naših takmičarskih ciljeva, istakao je Dušan Vulović, sportski direktor Radničkog.

Plan je da se do početka lige Kragujevčani dodatno pojačaju na pozicijama primača servisa i dizača. Time bi se stvorila jedna ozbiljna ekipa, koja bi mogla da stane rame uz rame za najboljim timovima u ligi.

Datum: 04.06.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...