Grad Beograd odbio predlog da se žute trake namene biciklistima tokom pandemije Covid19

Foto: UG Ulice za bicikliste

Grad Beograd odbio je zajednički predlog UG Ulice za bicikliste i inicijative Ne davimo Beograd da se, u toku pandemije COVID-19, žute trake namene biciklistima.


Da li zbog puke indolentnosti ili pak nerazumevanja situacije, tek od gradskih sekretarijata nadležnih za regulisanje saobraćaja u Beogradu, stiže razočaravajući odgovor na naš predlog:  zakon “ne dozvoljava” da se tokom pandemije Covid19 virusa žute trake namene biciklistima”. 


Iako se naša inicijativa pojavila u medijima još početkom prethodne nedelje, nadležni se nisu oglašavali, a nakon što smo im i zvanično uputili pitanje da se izjasne o predlogu, od Sekretarijata za  javni prevoz stigao je odgovor da nisu nadležni, te da je uređivanje kretanja žutom trakom regulisano u okviru Zakona o bezbednosti saobraćaja (član 7. i član 39. Zakona o bezbednosti saobraćaja rezerviše žute trake samo za javni prevoz i taksi vozila). 


Žute trake za javni prevoz nameniti biciklistima dok traje COVID 19 kriza


Gradski Sekretarijat za saobraćaj već tradicionalno se ponaša kao noj koji je zabio glavu u pesak, te kao i u brojnim situacijama koje nisu krizne, standardno ne odgovara na dopise. Da podsetimo: po članu 158. Zakona o bezbednosti saobraćaja, Sekretarijat za saobraćaj je nadležan za tehničko regulisanje saobraćaja i može odrediti privremeni režim saobraćaja, ukinuti ili promeniti namenu saobraćajnih površina: 


Član 158. 

Pod tehničkim regulisanjem saobraćaja podrazumevaju se sve mere i akcije kojima se utvrđuje režim saobraćaja u redovnim uslovima i u uslovima radova na putu, a naročito: usmeravanje i vođenje saobraćaja, upravljanje brzinama u funkciji gustine saobraćajnog toka, ograničenje brzine u funkciji stanja kolovoza i vremenskih uslova, određivanje jednosmernih puteva i ulica, utvrđivanje puteva i ulica u kojima se zabranjuje saobraćaj ili saobraćaj određene vrste vozila, ograničenje brzine kretanja za sve ili pojedine kategorije vozila, određivanje prostora za parkiranje i zaustavljanje vozila, snabdevanje, usmeravanje i preusmeravanje korisnika, određivanje bezbednog i efikasnog načina regulisanja saobraćaja na raskrsnicama, lokacija autobuskih stajališta, dozvoljena osovinska opterećenja, radi zaštite životne sredine i slično.


Kako se zaštititi od korona virusa?


Podsećamo da Isti sekretarijat ima pravo da odredi da se žutom trakom mogu kretati SVA VOZILA mimo termina od 7h-9h i od 14h-18h (to npr. može da vidi na saobraćajnom znaku u ulici Bul. Despota Stefana). Isto tako, onda sekretarijat tu traku može nameniti biciklistima, koristeći se istim članom zakona (član 158).


Šta je onda pravi razlog ovog odbijanja i pozivanja na Zakon o bezbednosti saobraćaja? Koren problema leži u tome da grad Beograd ne zna šta da radi sa narastajućim brojem biciklista.  U redovnoj situaciji, u Bul. Despota Stefana, Kralja Milana, Sarajevskoj, Višnjičkoj, Požeškoj i Svetogorskoj ulici nema biciklsitičkih staza, a biciklisti bez ikakvih sankcija godinama voze ili trotoarom ili žutim trakama, u zavisnosti od subjektivnog osećaja bezbednosti, tj. straha od saobraćaja. Ipak, u slučaju saobraćajne nesreće i bahatosti taksista i vozača GSP-a, biciklisti su u nepovoljnoj poziciji jer je njihov status nejasan i vrlo često su ugroženi agresivnom vožnjom svojih gabaritnijih kolega sa kojima dele kolovoz. Zakon ih ne stavlja u žutu traku, ni na trotoar,  ali ih istovremeno stavlja u jedan metar od desne ivice kolovoza, što bi praktično značilo ili da se moraju voziti žutom trakom, ili bi morali da siđu sa bicikla, što ostavlja propis krajnje nedorečenim. 


A i nijedan grad u Evropi u ovom trenutku ne ukida kretanje biciklista, već ga svojim postupcima podržava, jer je to najpoželjniji način transporta u gradovima, pored pešačenja, o čemu se mogu naći mnogobrojni članci i studije..


Međutim, ono što je potpuno nejasno u ovim teškim trenucima za našu zemlju je to što grad Beograd odbija preporuku koja zapravo pomaže socijalno distanciranje i širenje smrtonosnog virusa COVID19.


Neshvatljivo nam je da grad nije prepoznao dobru nameru i korist od ovog poteza, iako je samo pre par nedelja gradski urbanista pozvao građane da koriste bicikl. Jer, u ovom momentu,  biciklisti na trotoaru nikako ne mogu biti dobri za pešake, i obrnuto. Razlog je u kapljičnom oblaku koji prave i jedni i drugi, a biciklisti znatno više jer dišu punim plućima dok se kreću, a o čemu su mediji u svetu objavili desetine članaka.  U slučaju takvog kretanja, poželjna socijalna distanca tokom Covid-19 pandemije je veća od 2 metra, i sasvim je poželjno da se na Brankovom mostu, Kralja Milana, Svetogorskoj i svim sličnim ulicama, gde biciklisti silom prilika dele trotoar sa pešacima ove dve grupe, razdvoje. Ovo više nije pitanje menjanja saobraćajne paradigme Beograda, nego očuvanja javnog zdravlja i zdravstvenog sistema. 


A čini nam se da, na žalost, u gradskim strukturama nema ljudi koji bi to razumeli, što nas sve kao građane dovodi u veliku opasnost. Ovim saopštenjem apelujemo pre svega na struku da utiče na donosioce odluka i pomogne nam da se biciklistima tokom pandemije omogući bezbednije i izolovanije kretanje, jer javni prevoz ne funkcioniše.


Datum: 20.04.2020. Autor: UG Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...