x

Evropsko juniorsko prvenstvo pomereno za septembar

Evropsko juniorsko prvenstvo pomereno za septembar

Juniorsko prvenstvo Evrope malokalibarskim oružjem, koje je u Osijeku trebalo da bude organizovano od 25. juna do 2. jula, odloženo je za septembar, ali konačna odluka o održavanju šampionata još nije doneta.


Evropska streljačka konfederacija (ESK) je saopštila da je novi predloženi termin za EP u Osijeku 7 – 14. septembar, a ujedno je najavila da će konačnu odluku doneti do početka jula. Naravno, sve zavisi od razvoja situacije oko pandemije koronavirusa i mogućnosti za putovanja, s obzirom da su mnoge međudržavne granice zatvorene u sklopu mera za suzbijanje pandemije.


U prethodnih mesec dana otkazano je nekoliko kontinentalnih takmičenja. Evropska liga mladih vazdušnim oružjem, koja je trebalo da bude završena finalnim turnirom u Beogradu u oktobru, ove godine neće biti održana. Otkazane su i Evropske olimpijske kvalifikacije, zakazane za maj u Plzenju (Češka), Evropski kup u gađanju puškom na 300-metarskom strelištu (neolimpijske discipline) i šampionat Starog kontinenta u gađanju glinenih golubova, planiran za maj u Šateruu (Francuska).


Podsetimo, otkazani su i svi turniri Svetskog kupa predviđeni za ovu godinu, Svetsko juniorsko prvenstvo u Zulu (Nemačka), planirano za sredinu jula, kao i predolimpijski turnir u Tokiju, koji je trebalo da bude održan u aprilu.


Francuski grad Šateruu je ovog leta, posle EP u gađanju glinenih golubova, trebalo da bude domaćin i Svetskog prvenstva u target sprintu (9-19.jun). Ovo takmičenje je odloženo za 2021. godinu.


Datum: 20.04.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...