Evropsko juniorsko prvenstvo pomereno za septembar

Juniorsko prvenstvo Evrope malokalibarskim oružjem, koje je u Osijeku trebalo da bude organizovano od 25. juna do 2. jula, odloženo je za septembar, ali konačna odluka o održavanju šampionata još nije doneta.


Evropska streljačka konfederacija (ESK) je saopštila da je novi predloženi termin za EP u Osijeku 7 – 14. septembar, a ujedno je najavila da će konačnu odluku doneti do početka jula. Naravno, sve zavisi od razvoja situacije oko pandemije koronavirusa i mogućnosti za putovanja, s obzirom da su mnoge međudržavne granice zatvorene u sklopu mera za suzbijanje pandemije.


U prethodnih mesec dana otkazano je nekoliko kontinentalnih takmičenja. Evropska liga mladih vazdušnim oružjem, koja je trebalo da bude završena finalnim turnirom u Beogradu u oktobru, ove godine neće biti održana. Otkazane su i Evropske olimpijske kvalifikacije, zakazane za maj u Plzenju (Češka), Evropski kup u gađanju puškom na 300-metarskom strelištu (neolimpijske discipline) i šampionat Starog kontinenta u gađanju glinenih golubova, planiran za maj u Šateruu (Francuska).


Podsetimo, otkazani su i svi turniri Svetskog kupa predviđeni za ovu godinu, Svetsko juniorsko prvenstvo u Zulu (Nemačka), planirano za sredinu jula, kao i predolimpijski turnir u Tokiju, koji je trebalo da bude održan u aprilu.


Francuski grad Šateruu je ovog leta, posle EP u gađanju glinenih golubova, trebalo da bude domaćin i Svetskog prvenstva u target sprintu (9-19.jun). Ovo takmičenje je odloženo za 2021. godinu.


Datum: 20.04.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...