Otkazana ovogodišnja Evropska liga mladih

Foto: SSS

Lista međunarodnih takmičenja koja su odložena i otkazana zbog pandemije koronavirusa je sve duža.


Evropska streljačka konfederacija (ESK) je danas odlučila da otkaže ovogodišnju Evropsku ligu mladih, ekipno takmičenje reprezentacija za strelce od 14 do 18 godina.


Finalni turnir je trebalo da bude održan od 9. do 11. oktobra u Beogradu, u organizaciji Streljačkog saveza Srbije.


Do oktobra je ostalo još dosta vremena. Međutim regionalne kvalifikacije su bile zakazane za maj. 


Procena rukovodstva Evropske lige mladih je da nije moguće prirediti kvalifikacione turnire u maju. S druge strane, zbog bogatog kalendara međunarodnih takmičenja i činjenice da je situacija u vezi širenja koronavirusa nepredvidljiva, odlaganje turnira za drugi termin je teško izvodljivo.


Po prvim informacijama, nacionalni savezi koji su određeni za domaćine ove godine će dobiti organizaciju Evropske lige 2021. Dakle, Beograd će naredne godine biti domaćin finalnog turnira, na kome učestvuje po osam najboljih reprezentacija puškom i pištoljem iz kvalifikacija, koje su podeljene u tri regiona („Istok“, „Zapad“ i „Sever“). 


Srbija je, kao domaćin, ove godine imala obezbeđeno učešće na završnom takmičenju, ali svakako bi morala da učestvuje u kvalifikacijama Regiona „Istok“, koje je trebalo da budu održane u Osijeku od 20. do 24.maja.


Naša selekcija je do sada osvojila četiri medalje u Evropskoj ligi mladih, pokrenutoj 2009.godine. Sva četiri odličja izborila je ekipa puškom. U prvoj ELM, 2009. Srbija se okitila šampionskom titulom, zatim je 2017. osvojila  bronzanu medalju, a 2018. i 2019. je stigla do srebrnih odličja.


Datum: 20.03.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...