Šestoro sigurnih za finale Svetskog kupa u streljaštvu


Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) čije je sedište u Minhenu objavila je, po završetku poslednjeg, četvrtog Svetskog kupa ove godine u Pekingu, liste učesnika finala Svetskog kupa u Gabali u Azerbejdžanu od 21. do 28. oktobra  na kojima je čak šestoro srpskih strelaca - troje puškom: Ivana Maksimović, Andrea Arsović i Milutin Stefanović i troje pištoljem: Zorana Arunović, Damir Mikec i Andrija Zlatić.

Poslednji voz za plasman na ovo prestižno takmičenju  je Šampionat sveta u Granadi od 6. do 20. septembra. Osvajači medalja na tom takmičenju atomatski stiču pravo učešća u finalu Svetskog kupa. Za kristalne globuse ISSF boriće se u svakoj disciplini i po osam najboljih na osnovu bodova dobijenih za plasman i rezulutat na četiri ovogodišanja Svetska kupa, kao i osvajač titule iz finala Svetskog kupa 2013.

Vazdušnom puškom Srbiju će u muškoj konkurenciji predstavljati  Mlutin Stefanović reprezentativac "Čika Mate" iz Krgujevca koji je šesti na listi sa 17 bodova (deset za drugo mesto u Fort Beninggu i sedam za rezultat).

Vazdušnom puškom za dame imaćemo dve predsetavnice. Ivana Maksimović ("Akademija Maksimović") je peta na listi osam finalistkinja sa 20 bodova (deset za drugo mesto u Fort Beningu i deset za rezultat) dok je Andrea Arsović (Partizan) sedma sa 17 bodova (osam za bronzu u Minhenu i deset za rezultat).

MK pištoljem plasirali su se Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović", Užice). Mikec je otišao na finale sa 15 bodova (za pobedu u Mariboru) i od njega više (19) bodova ima samo branilac titule i pobednik Svetskog kup u Pekingu ove godine Kinez Živei Vang. Zlatić se plasirao kao sedmi sa osam bodova (osam za bronzu u Fort Beningu).

Zorana Arunović je vazdušnim pištoljem treća na listi plasiranih za finale Svetskog kupa sa 21 bodom (15 za zlato u u Mariboru i šest za rezultat). MK pištljem nije uspela da se plasira sa šest bodova (dva za sedmo mesto u Mariboru i četiri za rezultat). Osmoplasirana je imala deset bodova.

Poene za listu za vazdušni pištolj osvajao je ove godine i Dimitrije Grgić (Akademac) - četiri boda (jedan za osmo mesto u finalu u Fort Beningu i tri za rezultat) što mu nije bilo dovoljno da se plasira (osmoplasirani je imao 13 bodova).
Svetski kupovi ove godine su u disciplinama klasičnog streljaštava održani u  Fort Beningu (SAD), Minhenu, Mariboru i Pekingu, a u gađanju glinenih golubva u Tuksonu (SAD), Almatiju (Kazahstan), Minhenu i Pekingu.

Srpski strelci su na tri Svetska kupa ove godine osvojili osam medalja - dve zlatne, dve srebrne i četiri bronzane - u Fort Beningu dva srebra: Ivana Maksimović i Milutin Stefanović -oboje vazdušnom puškom i dve  bronze: Zorana Arunović - vazdušni pištolj i Andrija Zlatić - MK pištolj, u Minhenu bronza: Andrea Arsović vazdušnom puškom i Mariboru dva zlata: Zorana Arunović -vazdušni pištolj i Damir Mikec - MK pištolj i bronza: Milutin Stefanović - vazdušna puška.

Srpski streci nisu učestvovali na četvrtom Svetskom kupu u Pekingu na kome je najuspešnija po broju medalja bila Kina sa 17 odličja (4 - 8 - 5) ispred Italije sa sedam (3 - 2- 2) i Rusije sa pet (2 - 1 - 2). Franc Šrajber generalni sekretar ISSF je sumirajući rezultate ovogodišnjeg ciklusa Svetskih kupova izrazio zadovoljstvo zbog povećanja broja učesnika za deset procenata u odnosu na prošlu godinu. Ukupno je učestvovalo 1.966 strelaca iz 110 zemalja.Datum: 18.07.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...