Smiljanić najbolji junior na


Nemanja Smiljanić, juniorski reprezentativac Srbije zauzeo je prvo meso na "Velikoj nagradi Peraci" u Beogradu u omladinskoj konkurenciji u gađanju glinenih golubova trap na strelištu "BG sportskog centra Kovilovo". Smiljanić je pobedio na "VN Petaci" i 2012, a 2010. je bio drugi.

Seniorska reprezentacija Srbije je u trapu osvojila drugo mesto. Drugo mesto u skitu pripalo je srpskom strelcu Jovanu Amanoviću, dok je Nikolina Blagojević bila druga  u konkurenciji žena u trapu.

- U celini možemo da budemo zadovoljni - kaže Dejan Mihajlović selektor reprezentacije Srbije .- U solidnoj  konkurenciji osvojili smo  medalje uz nekoliko dobrih rezutata. Smiljanić je odlično gađao i osnovni deo i kasnije u polufinalu i meču za zlato. Ostaje mali žal zbog "ispuštene" ekipne zlatne medalje, nedostajao nam  je jedan golub da trijumfujemo. Takmičenje je, po tradiciji, bilo odlično organizovano, učestvovalo je 55 strelaca iz osam zemalja i zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta koje izuzetno podržava naše programe u kojima smo u ovoj sezoni u najvećoj meri pružili šansu mladim strelcima.

Smiljanić je u osnovnom delu imao odličnih 116 golubova, a u borbu za medalju ušli su još i Marin Kirilov (Bugarska) 109, Petar Vasiljević (Srbija) 108, Viktor Bareta (Italija) 107 i dva slovenačka strelca Kristijan Geč sa 104 i Tilen Kos Šturm sa 103 goluba. Srpski  takmičar Marko Egelja bio je sedmi sa 99, a Marko Drljača osmi sa 97 golubova.

U polufinalu na 15 golubova, Geč je imao 14, a Smiljanić 13 golubova i ušli su u meč za zlato. U meč za bronzu sa 12 golubova, odmah se plasiraio Kos Štum, dok su sa po 10 golubova raspucavali za preostalo mesto Bareta, Kirilov i P. Vasiljević. Prošao je Bareta. Kirilov je ostao peti, P. Vasiljević šesti.

U meču za zlato, Smiljanić je sa 11:10 pobedio Geča, dok je u meču za bronzu između Kos Šturma  i Barete bilo 11:11  pa su raspucavali sa po jednim golubom gde je slovenački strelac pogodio trećeg goluba, a Italijan promašio.

Za ulazak među šest kod seniora bio je potreban rezultat od 114 golubova i mladi srpski reprezentativac Zoran Jakšić je slabom poslednjom serijom (19 golubova) ispustio priliku da se bori za medalju. Ušli su Ilnam Javuz (Turska) 120, Denis Vatovec ( Slovenija) 119, Boštjan Maček (Slovenija) i Demis Jonasku (Rumunija) po 117, Nikola Perišić (Crna Gora) i Matija Mlinarič (Slovenijka) sa po 114 golubova. Posle polufinala, u meč za zlato, odmah su se plasirali Vatovec sa 15 i Perišić sa 14 golubova, a u meč za bronzu sa po 12 golubova otišli su Mlinarič i Javuz. Maček je ostao peti sa 11, a Jonasku šesti sa devet golubova. Zlato je pripalo Vatovcu koji je savladao Perišića sa 14:11,  dok je bronzu osvojio Mlinarič pobedivši sa 14:12 Javuza.

Ekipno, Rumuni su trijumfovali sa 336 golubova, Srbija je na drugom mestu imala takođe 336 (Smiljanić 116, Jakšić 111, A. Ivanković 109) ali slabiju poslednju seriju, dok je u konkurenciji osam ekipa treća Turska sa 324 goluba. Druga selekcija Srbije je sedma sa 304 goluba (Egelja 99, P. Vasiljević 108, M. Drljača 97). Kod dama, pobedila je Jasmina Maček (Slovenija) sa 65 golubova, ispred srpske takmičarke Nikoline Blagojević sa 45 i Rumunke Diane Racu sa 34 goluba.

U skitu, slavio je Bugarin Georgiju Georgijev savladavši u meču za zlato srpskog strelca Jovana Amanovića sa 15:13. Bugarin Ilija Kirilov je osvojio bronzu pošto je u duelu za treće mesto bio precizniji od drugog srpskog predstavnika Gorana Stojadinovića sa 14:12. U kvalifikacijama, Amanović je imamo 114 golubova, Kirilov i Stojadinović pa 112, a Georgijev 104.

Prošle godine, Goran Stojadinović je bio drugi u skitu, a reprezentacija u trapu bila je treća.Datum: 21.07.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...