x

Crvena zvezda MTS prvi finalista Kupa Radivoja Koraća 2020

Crvena zvezda MTS prvi finalista Kupa Radivoja Koraća 2020 Foto: Vladan Damnjanović / KSS

U prvom polufinalnom duelu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, Crvena zvezda MTS je posle neverovatne završnice trojkom Bilija Berona sekund pre kraja obezbedila plasman u veliko finale koje je na programu u nedelju 16. februara u 21.00 sat. Rival će crveno-belima biti bolji iz drugog polzufinala Partizan NIS – FMP.


Finalni deo košarkaškog turnira pod nazivom “Kup Radivoja Koraća 2020” održaće se u periodu od 13. do 16. februara 2020. godine u Nišu, u organizaciji Košarkaškog Saveza Srbije (KSS).


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2020


Utakmica je, prema očekivanjima, u uvodim minutima bila izuzetno izjednačena. Obe ekipe su igrale dobro, uz nekoliko atraktivnih poteza i zakucavanja, a Mega je u 7. minutu povela 19:14, a posle trojke Ašćerića bilo je 24:17 u 10. minutu.


Otvorio je Simonović sjajnim zakucavanjem drugu deonicu i doneo Megi „plus devet“ – 26:17, ali je dva minuta kasnije Panter trojkom vratio ravnotežu i smanjio na 24:27, a ubrzo su crveno-beli posle serije 17:1  poveli – 34:27. Odgovorila je Mega mini serijom 6:2, ali je Zvezda na pauzu odnela sedam poena viška – 40:33.



Odlično je Mega započela treću deonicu i serijom 7:0 za samo minut izjednačila – 40:40, a posle trojke Atića i povela 45:42. Vodila se u ovom periodu velika borba na terenu, bolje se snalazila ekipa trenera Milojevića i u 26. minutu posle trojke Cerovine povela sa najvećih „plus osam“ – 54:46. Vratila se Zvezda na 52:56, ali je Mega nastavila u sjajnom ritmu,a na kraju treće četvrtine utakmica je bila potpuno otvorena – 60:58.


Žestoko je bilo i na početku poslednjeg perioda igre, a Mega je imala dva do pet poena prednosti. Posle trojke Cerovine u 24. minutu bilo je 70:64, pa su Beron i Štimac smanjili na 70:72. Međutim, Simonović je poentirao uz faul i podigao na 75:70 četiri minuta pre kraja. Igralo se koš za koš, a kada je Panter položio u koš bilo je 77:74 za Megu na 2:15 pre kraja. Ukrao je loptu Dženkins ali je Panter promašio za tri, da bi se posle poena Ašćerića Zvezda našla u teškoj situaciji, jer je Mega imala velikih 79:74 na 1:17 do kraja. Ukrao je loptu Ašćerić, Mega nije iskoristila napad, ali im je ostalo „plus pet“ na 50 sekundi pre kraja. Pogodio je Beron neverovatnu trojku na 41 sekund do kraja i smanjio na 77:79. Promašila je Mega tri šuta u sledećem napadu, pa je crveno-belima ostalo 19,2 sekunde da traže šansu za produžetak ili pobedu. Uzeo je ponovo fantastični Beron loptu, pogodio trojku preko ruke sekund pre kraja i doneo Zvezdi plasman u finale. Pokušala je Mega da uradi nešto za sekund, odlično se snašao i iz ćoška šutirao Peri, ali je promašio i Zvezda je mogla da slavi pobedu.



Izjave nakon meča:

Vladimir Štimac, košarkaš Crvene zvezde MTS

-Veoma teška utakmica koja pokazuje da je Kup specifično takmičenje. Želeo bih da čestitam Megi na izvanrednoj borbi. Tu ima momaka iz bivše Jugoslavije, kao i sa naših prostora, dosta talenta. Srbija ima svetlu budućnost. Drago mi je da igraju na ovom nivou, gde mogu da se kale. Pobedili smo, idemo dalje.


Dragan Šakota, trener Crvene zvezde MTS

-Gledaoci mogu da budu zadovoljni uzbudljivom utakmicom. Normalno, nismo očekivali ovakvu završnicu, nismo ni potcenili protivnika, ali znali smo da će biti teško. Mislili smo da smo sredinom prvog poluvremena obavili određeni deo posla koji bi trebalo da nam kaže kako da igramo u nastavku, ali se to nije desilo. Čestitam Megi na izuzetnoj borbenosti, lepim potezima… Bili smo iskusniji na kraju, mirniji kada se odlučivalo. Odbranom smo uspeli da okrenemo utakmicu. Ovo je Kup, i da je prvenstvo verovatno bih imao i neke reči kritike. Ovo je Kup, ovde treba pobediti i sve ostalo je nebitno. Bilo je tu situacija gde smo morali da snalazimo, jer i mi imamo određene probleme. Ali, na kraju, bez obzira na način kako je izborena, mi smo uspeli da pobedimo.


Luka Ašćerić, košarkaš Mega Bemksa

-Veoma dobra utakmica, obe ekipe su zaslužile da odu u finale. Na kraju je presudila trojka Berona, jedna naša nije ušla. Ima i tu i faktora sreće. Dali smo sve od sebe, odigrali smo veoma čvrsto u odbrani. I napadački smo bili dobri, ali to je počelo od odbrane. Jesmo mlada ekipa, ali nismo se uplašili. Na 79:74 smo imali napad koji nismo iskoristili, pa je Beron dao malo težu trojku. Napad posle te trojke nismo najbolje rešili. Možda nismo navikli da završavamo takve utakmice.


Dejan Milojević, trener Mega Bemaksa

-Čestitao bih Crvenoj zvezdi na pobedi. Igrali smo čvrstu i kvalitetnu utakmicu, defanzivno smo bili dobri sve vreme. U sportu je, kao i u životu, za velike stvari potrebno i malo sreće. Mi je sada nismo imali. Beron je na kraju ubacio dve teške trojke. Poslednji šut Perija nije bio ništa teži nego što je bio Beronov. Kako god, ponosan sam na način na koji smo igrali i kako smo izgledali sada. Idemo dalje, naš cilj je da obezbedimo opstanak u ABA ligi. (Izvor: KSS)


Datum: 16.02.2020. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...