x

KK Partizan poslednji polufinalista Kupa Radivoja Koraća 2020

KK Partizan poslednji polufinalista Kupa Radivoja Koraća 2020 Foto: Vladan Damnjanović / KSS

U poslednjem četvrtfinalnom okršaju Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, Partizan NIS je posle velike borbe savladao odlični čačanski Borac i u subotu 15. februara od 21.00 sat će igrati za plasman u finale protiv FMP-a.


Finalni deo košarkaškog turnira pod nazivom “Kup Radivoja Koraća 2020” održaće se u periodu od 13. do 16. februara 2020. godine u Nišu, u organizaciji Košarkaškog Saveza Srbije (KSS).


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2020


Hrabro su ušli Čačani u duel sa apsolutnim favoritom, čak i poveli 8:5 u 4. minutu, pa 17:11… Međutim, brzo je Partizan uspostavio ravnotežu i na kraju prve četvrtine poveo 20:18.


Pojačali su crno-beli odbranu i polovinom druge deonice poveli 32:21. Trudili su se izabranici trenera Marka Marinovića da uhvate priključak, ali je Partizan lagano povećavao prednost i na poluvreme otišao sa 46:33.


Smanjio je Borac u prvoj polovini trećeg perioda na 43:49, pošto je Partizan ubacio samo tri poena za šest minuta. Sve do kraja četvrtine Čačani su držali priključak, a u 28. minutu posle nesportske greške Jaramaza smanjili i na 49:53. Međutim, crno-beli su i dalje kontrolisali rezultat, Borac je i dalje pretio, a na poslednji predah tim trenera Trinkijerija otišao je sa 59:55.



Četvrta četvrtina počela je zakucavanjem Miletića koji je doveo KLS ligaša na samo „minus dva“ – 57:59. Odgovorili su Zagorac, pa Jaramaz i Beograđani su podigli na 63:57, ali je posle dve trojke Čačana presečene poenima Zagorca ponovo bilo samo dva poena prednosti za crno-bele – 65:63, u 34. minutu. Pogodio je ponovo Zagorac, sada za tri, istom merom uzvratio Gavrilović i utakmica je sve vreme bila potpuno otvorena. Posle trojke Pejdža ABA ligaš je ponovo imao velikih „plus sedam“ (73:66) na manje od pet minuta pre kraja. Ponovo su Čačani prišli na pet poena manjka, ali je raspoloženi Zagorac držao prednost, da bi Nerandžić smanjio na 78:81 na 1:20 pre kraja. Pogodio je Tomas za 83:78, Borac nije iskoristio napad, da bi Tomas rešio pitanje pobednika pola minuta pre kraja – 85:78.


PARTIZAN NIS – BORAC 87:79 (20:18, 26:15, 13:22, 28:24)


Crvena zvezda MTS prvi polufinalista Kupa Radivoja Koraća 2020


Izjave nakon meča:

Andrea Trinkijeri, trener Partizana NIS

-Očekivao sam baš ovakvu utakmicu, Kup je vrlo specifična stvar, prva utakmica je uvek bila problem. Borac je vrlo ozbiljna ekipa, igrali su bolje nego mi. Na kraju smo dobili, ali je samo rezultat, ništa drugo. Svake godine se na kupu u celoj Evropi dešavaju posebne stvari, Efes, Barselona, Bajern, Virtus, svi su izgubili ove godine prvu utakmicu… Zavisi u kakvom momentu stiže jedna ekipa na kup, šta je bilo pre i šta će biti posle. Spasili smo se u teškoj utakmici, sve smo naopako napravili, od odbrane, ali moramo dalje. Nisam zadovoljan, ali nema vremena. Ja sam očekivao još teži meč, iskreno, jer znam u kom je trenutku moja vojska. Iako smo se trudili u zadnjih mesec dana, fale nam igrači… Sutra igramo tešku utakmicu i moramo sada naći energiju za nju.



Nikola Janković, igrač Partizana NIS

-Čestitam Borcu na odličnoj utakmici, odradili su dobar posao, ubacili mnogo šuteva… Kvalitetna su ekipa, dobro su nas namučili, ali možemo da budemo zadovoljni pobedom i palsmanom u polufinale. FMP je jako neugodna mlada ekipa, podjednako smo umorni, doveli su dva velika pojačanja… Malo je vremena za pripremu, ali treba da odigramo dobru utakmicu.


Marko Marinović, trener Borca

-Čestitam Partizanu na fer i korektnom meču, želim im sreću u nastavku sezone. Nisam zadovoljan sam, nisam od tih, jer treći put ispadamo u četvrtfinalu Kupa. Nismo u situaciji da možemo da igramo na ovoliko frontova, ovo je za nas bilo veliko opterećenje, ali mi smo morali da igramo… Partizan i Zvezda imaju po 18 igrača, mi mnogo manje, nekad deset, nekad osam, igramo maltene isti broj utakmica kao oni, mnogo je teško… Ne tražim alibi, ali sada kada se svi odmaraju mi igramo, imamo neverovatno zgusnut raspored. Dobro je što smo ostvarili neke ciljeve postavljene pre početka sezone, da budemo prvi u ABA 2 i imamo prednost domaćeg terena, ali mnogo nam je teško. Hvala publici, bila je ovo lepa košarkaška predstava.


Nikola Kočović, igrač Borca

-Zanimljiva utakmica do samog kraja, bilo je zadovoljstvo igrati pred ovoliko navijača. Bila je ovo utakmica u kojoj smo mogli da se oprobamo i vidimo kako je igrati na većem nivou na kmom želimo da igramo. Partizan je trenutno daleko kvalitetniji od nas, fizički su mnogo jači, na kraju smo imali pad koncentracije i donosili neke pogrešne odluke, nismo pravili faulove… Da smo još malo iskontrolisali skok, možda bi bilo bolje… Čestitam Partizanu, a mi se okrećemo našim obavezama u finišu sezone.


FMP ubedljivo do polufinala Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać

U trećem četvrtfinalnom meču Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, FMP je bio ubedljivo bolji od ekipe Dinamika i postao treći polufinalista, pa će u subotu 15. februara od 21.00 sat igrati sa boljim iz poslednjeg četvrtfinala Partizan NIS – Borac.

FMP – DINAMIK VIP PEJ 98:73 (23:21, 25:17, 26:14, 24:21)

(Izvor: KSS)


Datum: 15.02.2020. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...