x

Održan žreb Kupa Radivoja Koraća 2020

Održan žreb Kupa Radivoja Koraća 2020 Foto: KSS

U četvrtak 30. januara 2020. u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ obavljen je žreb za Triglav osiguranje Kup Radivoj Korać, koji će se održati od 13. do 16. februara 2020. u niškoj dvorani „Čair“.


Finalni deo košarkaškog turnira pod nazivom “Kup Radivoja Koraća 2020” održaće se u periodu od 13. do 16. februara 2020. godine u Nišu, u organizaciji Košarkaškog Saveza Srbije (KSS).


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2020


Parove su izvlačili treneri ABA ligaša učesnika završnog turnira Kupa Andrea Trinkijeri (Partizan NIS), Dragan Šakota (Crvena zvezda mts), Dejan Milojević (Mega Bemaks), Vladimir Jovanović (FMP), gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja Dragan Marković.


U četvrtfinalu će se sastati u četvrtak Crvena zvezda mts – BKK Radnički i Mega Bemaks – Sloboda, a u petak FMP – Dinamik VIP Pay i Partizan NIS – Borac.


Sve utakmice prenosiće televizija „Arena Sport“.


Potpisan ugovor o organizaciji Kupa Radivoja Koraća 2020


Pobednik duela Crvena zvezda mts – BKK Radnički će u polufinalu ići na pobednika meča Mega Bemaks – Sloboda, dok će bolji iz meča FMP – Dinamik VIP Pay odmeriti snage sa boljim iz okršaja Partizan NIS – Borac.


Naslovni sponzor Kup takmičenja je „Triglav osiguranje“, a kao i prošle godine paralelno sa seniorskim biće održan Beobasket Mini kup Srbije za pionire.



Prisutne predstavnike klubova, trenere i košarkaše, kao i predstavnike medija i brojne goste, pozdravio je predsednik KSS Predrag Danilović.


Dragi gosti, uvaženi predstavnici klubova i medija, dame i gospodo. Hvala Vam što ste došli da svi zajedno ispratimo žreb za predstojeći kup Radivoj Korać, završni turnir koji je od velikog značaja za celokupnu srpsku košarku. Draž ovog takmičenja je i u tome što manji klubovi imaju priliku da dođu do trofeja. Ove godine, na veliku scenu se vraća i Radnički sa Crvenog Krsta, na čemu im čestitam, baš kao i Slobodi iz Užica, ali i ostalim učesnicima. Tradicionalno, naš domaćin je ponovo Grad Niš, 16. put, što je apsolutni rekord. Zasluženo, zbog izvanrednih uslova koje Niš nudi klubovima. Veliku zahvalnost dugujemo gradu, gradonačelniku Niša gospodinu Darku Bulatoviću i regionalnom košarkaškom savezu. Ponovo će biti organizovan Mini kup, zahvaljujući BeoBasket agenciji kojoj se zahvaljujem na velikoj podršci i njihovoj opredeljenosti ka najmlađima. Kompanija Triglav osirguranje je i ove godine sa nama kao naslovni sponzor. Velika zahvalnost na tome… Hvala i drugim partnerima na velikoj podršci. Apelujem na sve gledaoce da sportski i kulturno bodre svoje klubove i tako pomognu da turnir prođe u najboljem redu, bez incidenata, kao prošle godine. Pozivam sve ljubitelje košarke da od 13. do 16. februara dođu u dvoranu „Čair“ i uživaju u ovom prazniku srpske košarke i neka pobedi najbolji – rekao je Danilović.


Niš je grad rekorder sa čak 16 domaćinstava finalnom turniru nacionalnog Kupa, a ispred organizatora finalnog turnira govorio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.


Kup je prvi put odigran u Nišu 1975. godine, do sada ukupno 16 puta… Nadamo se da smo barem u poslednjih šest uzastopnih domaćinstava dokazali da smo dorasli značaju i trenutku najznačajnijeg košarkaškog događaja u Srbiji. Trudili smo se da ukazano poverenje Košarkaškogv saveza i košarkaške javnosti opravdamo. Činimo sve da ove godine Kup bude najspektakularniji, učinićemo sve da se osećate prijatno u našem gradu, da pružite maksimum koji se od vas očekuje, a da svi zajedno priuštimo zadovoljstvo građanima Niša i sportskoj javnosti, jer su oni poznavaoci košarke i zaslužuju da im priredimo najbolji događaj do sada – poručio je Bulatović.




Prisutnima se obratio i predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja, naslovnog sponzora Kupa Radivoj Korać, Dragan Marković.


Ovo je peta godina velikog partnerstva, treća godina da smo naslovni sponzori i moram da vam kažem da je velika čast i da je ovo za mene jedan od najvećih sportskih događaja u Srbiji, jer se na njemu okupljaju naše najbolje košarkaške ekipe i gde se opet vraća onaj košarkaški duh onih godina pre devedesetih. Želimo da u Nišu sve bude u redu, da bezbednost bude na najvišem nivou, da pobedi najbolji, da grad Niš i svi ljubitelji košarke osete užitak koji svi osećamo. Ovo je godina velikih izazova, u Srbiji će biti organizovana dva kvalifikaciona olimpijska turnira i nadamo se najboljim rezultatima i plasmanu obe reprezentacije na Olimpijske igre… Velika je čast biti sa vama, ja sam se već sjedinio sa ovim sportom i to je već postala prepoznatljivost u ovih osam godina partnerstva sa Savezom… KSS je sigurno jedan od najboljih saveza, ne samo kroz rezultate i organizaciju, nego i kroz odnose koje neguju sa partnerima, sa prijateljima i mlađim selekcijama, i rezultati će u narednom periodu sigurno doći. Da završim sloganom kojim je trener Partizana gospodin Trinkijeri prošle godine završio konferenciju za medije na Kupu – „Sve će biti u redu“ – rekao je Marković.


U Beobasket mini kupu će učestvovati pioniri svih ekipa učesnica u Triglav osiguranje Kupu Radivoj Korać, samo će umesto BKK Radničkog igrati pioniri Grada Niša. Parovi i takmičarski brojevi će biti isti kao kod seniorskih ekipa. (Izvor: KSS)


Datum: 30.01.2020. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...