x

KSS domaćin još jednog kvalifikacionog turnira za OI u Tokiju

KSS domaćin još jednog kvalifikacionog turnira za OI u Tokiju

Košarkaški savez Srbije biće domaćin još jednog ženskog olimpijskog kvalifikacionog turnira! Zbog nastalih okolnosti u Kini prouzrokovanih Korona virusom, FIBA je u dogovoru sa KSS odlučila da kvalifikacioni olimpijski tunir uz kineskog grada Fošana premesti u Beograd.


XXXII Olimpijske igre održaće se u periodu od 24. jula do 09. avgusta 2020. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).


Košarkaški savez Srbije je ovim gestom da ugosti još jednu kvalifikacionu grupu izašao u susret ne samo FIBA, već i našoj prijateljskoj državi Kini. Tako će u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ olimpijsku vizu pokušati da izbore i Kina, Velika Britanija, Koreja i Španija.


Poznati rivali košarkaša i košarkašica Srbije na kvalifikacionim turnirima za OI


U Beogradu će se od 6. do 9. februara paralelno odigrati dva kvalifikaciona turnira, pa ćemo u dvorani „Aleksandar Nikolić“ umesto planirane dve, imati četiri utakmice dnevno. KSS neće menjati cene paketa i dnevnih ulaznica, već će ljubitelji košarke po istoj ceni moći da gledaju dupli program, odnosno mečeve obe grupe.


Srbija će se za plasman na Olimpijske igre u Tokiju od 6. do 9. februara boriti sa reprezentacijama SAD, Nigerije i Mozambika. (Izvor: KSS)


Datum: 28.01.2020. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...